Ο Ολυμπιακός δεν βγήκε στους δρόμους για να πανηγυρίσει τη νίκη επί του Παναθηναϊκού και την κατάκτηση του Σούπερ Καπ, αλλά σίγουρα στις τάξεις του υπάρχει χαρά και ικανοποίηση για το γεγονός ότι μπήκαν με το δεξί στα επίσημα παιχνίδια. Συν τοις άλλοις φάνηκε για μία ακόμη φορά (πρώτη σε επίσημα παιχνίδια) ότι το ρόστερ ξεχειλίζει από ποιότητα, την στιγμή μάλιστα, που έλειπαν τέσσερις παίκτες πρώτης κλάσης, όπως είναι ο Μιλουτίνοφ, ο ΜακΚίσικ, ο Εβανς και ο Φαλ. Μόλις γυρίσουν κι αυτοί ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει πονοκέφαλο με χρόνους και ρόλους, παράλληλα, όμως, θα έχει την ευκαιρία να επιλέξει παίκτες από το ένα από τα δύο καλύτερα ρόστερ της Ευρώπης. Το άλλο είναι του Παναθηναϊκού.

Προς το παρόν οι επιλογές του Μπαρτζώκα είναι κάπως περιορισμένες καθώς τουλάχιστον οι δύο από τους τραυματίες θα αργήσουν να μπουν στο παρκέ. Και κυρίως ο Κίναν Εβανς, ο οποίος αποκτήθηκε ενώ παιζόταν η περυσινή χρονιά.

Τον Εβανς τον πιστεύουν πάρα πολύ στον Ολυμπιακό και θεωρούν ότι θα αλλάξει την μορφή της περιφέρειας μόλις πατήσει παρκέ. «Είναι το κάτι άλλο» λέει για τον πρώην παίκτη της Ζαλγκίρις άνθρωπος που ξέρει πρόσωπα και πράγματα: «Αρκεί να είναι υγιής. Αυτό είναι το θέμα του» συμπλήρωσε ο συγκεκριμένος άνθρωπος, με τον οποίο συμφωνούν πολλοί.

Ο Εβανς ήταν κάποια στιγμή να πάει στον Παναθηναϊκό, όταν προπονητής ήταν ο Οντεντ Κάτας. Η μεταγραφή, όμως, αυτή δεν έγινε ποτέ με τον Αμερικάνο να πηγαίνει στη Μακάμπι και στη συνέχεια στη Ζαλγκίρις, όπου και τραυματίστηκε σοβαρά την βραδιά, που ο Ολυμπιακός έχανε στον ημιτελικό της Ευρωλίγκας στο Βερολίνο από την Ρεάλ.

Οι «ερυθρόλευκοι» σκέφτονται και υπολογίζουν τρομερά τον Εβανς, προς το παρόν, όμως, το μυαλό τους είναι στο παιχνίδι με την Φενέρ. Στη πρεμιέρα της Ευρωλίγκας στην Τουρκία, εκεί, όπου θα προσπαθήσουν να λυγίσουν μία ομάδα, που είναι κι αυτή από τα φαβορί για το φάιναλ-φορ.

Ο Μπαρτζώκας αυτό που θέλει τώρα είναι να γυρίσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ο Φαλ καθώς είναι πολύ καλοί ο Πετρούσεφ με τον Ράιτ, αλλά ο προπονητής των Πειραιωτών θέλει την αμυντική του κολώνα στο παρκέ. Δεν θα αργήσει να υπάρξει ενημέρωση από την ΚΑΕ για το πότε θα επιστρέψει ο Γάλλος, ο οποίος έχει να παίξει από την περυσινή χρονιά και η απουσία του κόστισε στον Ολυμπιακό για την απώλεια του πρωταθλήματος.