Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει ξεκινήσει καλά τη σεζόν και αυτό είναι που έχει προκαλέσει ανησυχία τις τελευταίες ώρες στη Μαδρίτη και στο διοικητικό συμβούλιο της ομάδας, αυξάνεται η πεποίθηση ότι είναι επείγον να υπογραφεί ένας αντικαταστάτης του Γιαμπουσέλε προκειμένου να βελτιωθεί και να φτάσει σε υψηλό επίπεδο.

Σύμφωνα με το "que.es",  η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ξεχωρίσει το όνομά του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και γράφει συγκεκριμένα: «Η Ρεάλ Μαδρίτης παρακολουθεί στενά την κατάστασή στην Ελλάδα. Στο πρόσφατο Σούπερ Καπ Ελλάδας, ο Χουάντσο έπαιξε μόλις 10 λεπτά, κάτι που υποδηλώνει τον περιορισμένο ρόλο που θα έχει αυτή τη σεζόν για τον Παναθηναϊκό.

Αν και στην Ελλάδα προσπαθούν να δικαιολογήσουν τη θέση του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ ως «παίκτη ρόλων», η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Παρά τον μισθό του στα αστέρια, που αντικατοπτρίζει την ιδιότητα του βασικού, η συμμετοχή του σε αγώνες έχει περιοριστεί σε συγκεκριμένα λεπτά, ακόμα και σε περιπτώσεις που η ομάδα έχει τραυματίες. Αυτή η αντίφαση μεταξύ του μισθού του και του χρόνου του στο γήπεδο έχει οδηγήσει σε εικασίες για το μέλλον του στον Παναθηναϊκό, ειδικά μετά την περιορισμένη συμμετοχή του στο Σούπερ Καπ Ελλάδας. Η έλλειψη προβολής του Χουάντσο δεν πέρασε απαρατήρητη και έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον άλλων συλλόγων που παρακολουθούν προσεκτικά την κατάστασή του.

Εξαρτάται από τον Παναθηναϊκό

Ανάμεσα σε αυτές τις ομάδες και η Ρεάλ Μαδρίτης , η οποία ψάχνει ενίσχυση για την περίμετρό της. Ο λευκός σύλλογος παρακολούθησε στενά την κατάσταση του Ισπανού στην Ελλάδα και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να τον εντάξει στην ομάδα του, εάν ο Παναθηναϊκός ήταν διατεθειμένος να τον αφήσει να φύγει. Ο Ερνανγκόμεθ θεωρείται βασικός παράγοντας που θα μπορούσε να καλύψει την κενή θέση στην ομάδα της Ρεάλ, επομένως η ισπανική ομάδα κρατά την πόρτα ανοιχτή για οποιαδήποτε κίνηση που θα του επέτρεπε να επιστρέψει στην Ισπανία και να εκμεταλλευτεί το ταλέντο του πιο αποτελεσματικά».

Όπως γράφουν οι Ισπανοί, εάν ο Παναθηναϊκός δείξει διάθεση για διαπραγμάτευση, ο Ερνανγκόμεθ θα μπορούσε να γίνει στρατηγική προσθήκη για τη Ρεάλ Μαδρίτης, επιστρέφοντας στην ομάδα μέρος της ανταγωνιστικότητας που φαίνεται να έχει χάσει στην αρχή της σεζόν.