Όλα τα φώτα είναι στραμμένα στην Ευρωλίγκα και είναι φυσιολογικό αυτό αφού εκεί συμμετέχουν οι καλύτερες ομάδες και οι κορυφαίοι παίκτες. Εκεί είναι ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα και πάει λέγοντας. Εκεί είναι ο Σλούκας, ο Βεζένκοφ, ο Φουρνιέ, ο Λεσόρ και πολλοί ακόμη παικταράδες.

Ψυχή, όμως, έχουν και οι υπόλοιποι. Και οι άλλες διοργανώσεις δηλαδή. Τόσο το Eurocup, όσο και το Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν έχουν την λάμψη και την ποιότητα της Ευρωλίγκας, είναι, όμως, διοργανώσεις, που έχουν κι αυτές τα καλά τους.

Και άλλωστε μερικές φορές τον θησαυρό τον βρίσκεις εκεί, που δεν περιμένεις ή που δεν υπολογίζεις. Οι παικταράδες άλλωστε που λέμε ξεκίνησαν από χαμηλά οι περισσότεροι.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ, λοιπόν, υπάρχει ένα δίδυμο γκαρντ, που κάποιες ομάδες της Ευρωλίγκας θα το ζήλευαν. Ο λόγος γίνεται για το δίδυμο της τουρκικής Μανίσα, Σάμπεν Λι και Τζάστιν Φρίμαν-Λίμπερτι. Πρόκειται για δύο παίκτες, που αγωνίζονταν στο ΝΒΑ και οι οποίοι για άγνωστο λόγο πήγαν και υπέγραψαν στην άσημη τουρκική ομάδα. Ειδικά ο Σάμπεν Λι έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά την χρονιά, βάζοντας τη μία τριαντάρα μετά την άλλη. Χθες σημείωσε 36 πόντους κόντρα στη Μούρθια και οδήγησε την ομάδα του σε πολύ μεγάλη νίκη.

Το δίδυμο αυτό, λοιπόν, είναι καλύτερο από το αντίστοιχο της Μπασκόνια ή της Μακάμπι. Δεν μιλάμε για Βιλερμπάν και Αλμπα. Δεν υπάρχει σύγκριση.

Αν, λοιπόν, αυτοί οι δύο παίκτες συνεχίσουν έτσι, δεν θα αργήσει η ώρα, που θα τους δούμε στην Ευρωλίγκα. Και οι δύο μπορούν να παίξουν ακόμη και στο επίπεδο του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού, αφού είναι παίκτες κλάσης, αυτό μόνο, που τους λείπει είναι η προσαρμογή στην Ευρώπη. Κάτι, που θα το εμπεδώσουν, παίζοντας στη Μανίσα.

Πριν από μερικές μέρες είχαμε γράψει και για τον Εξέβιερ Μουν της Ζενίτ. Ο πρώην παίκτης των Κλίπερς έχει υπογράψει για έναν χρόνο στους Ρώσους και είναι θέμα χρόνου κι αυτός είτε να πάει στην Ευρωλίγκα, είτε να επιτρέψει στο ΝΒΑ.