Την πρώτη έκπληξη στης σεζόν με το… καλησπέρα στην πρεμιέρα της Euroleague έκανε η Ζάλγκιρις, η οποία επικράτησε με 74-67 της Μπαρτσελόνα. Οι Λιθουανοί ήταν εξαιρετικοί και είχαν ως κορυφαίους τους Μπραζντέικις (17π.) και Φρανσίσκο (19π.). Μάλιστα ο Γάλλος σημείωσε τους 15 από τους 19 πόντους του στο τελευταίο δεκάλεπτο!

Από την άλλη πλευρά, οι Καταλανοί «πλήρωσαν» το κακό πρώτο τους ημίχρονο και παρά την επιστροφή τους στο ματς στο δεύτερο, δεν κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή. Με 12 ολοκλήρωσε ο Λαπροβίτολα και από 11 είχαν οι Πάντερ και Πάρκερ.

Εξαιρετική με Μπραζντέικις

Εξαιρετικά μπήκε στο παιχνίδι η Ζάλγκιρις, η οποία με καλύτερο του παρκέ στο πρώτο δεκάλπετο, τον Μπραζντέικις, έφτασε να πάρει διαφορά επτά πόντων στο τέλος του, 21-14. Η Μπαρτσελόνα ήταν… αγνώριστη, ειδικά επιθετικά και παρά την προσπάθεια των παικτών της, δεν μπορούσε να… γυρίσει το σκορ.

Μάλιστα, παρά το τρίποντο του Πάντερ που έριξε τη διαφορά στους 10, για το 41-31, ο Μπραζντέικις κτύπησε στο τέλος του ημιχρόνου με buzzer beater καλάθι! Έτσι, ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού έγραψε το 43-31 του πρώτου μέρους, φτάνοντας τους 10 πόντους.

Επέστρεψε η Μπαρτσελόνα, αλλά… Φρανσίσκο!

Άλλη ομάδα βγήκε από τα αποδυτήρια η Μπαρτσελόνα, που με την εξαιρετική της άμυνα κατάφερε να επιστρέψει στο ματς. Οι Καταλανοί κράτησαν τη Ζάλγκιρις στους επτά πόντους στην τρίτη περίοδο και ισοφάρισαν σε 48-48, πριν δεχτούν δύο πόντους, για το 50-48 των Λιθουανών στη λήξη της.

Στο κρισιμότερο σημείο του τέταρτου δεκαλέπτου, με το σκορ στο 57-54 για τους γηπεδούχους, «μίλησε» ο Φρανσίσκο. Με δέκα σερί πόντους ο Γάλλος κράτησε την ομάδα του μπροστά, στέλνοντας τη διαφορά στους επτά, 67-60, με 2:10 για το τέλος. Και τελικά, η Ζάλγκιρις άντεξε και επικράτησε με 74-67 της Μπαρτσελόνα.

Τα δεκάλεπτα: 21-14, 43-31, 50-48, 74-67

Η στατιστική του ματς ΕΔΩ.