Ο Παναθηναϊκός μπήκε με το δεξί στην Ευρωλίγκα, κερδίζοντας στο Βερολίνο την Αλμπα λίγο πιο δύσκολα από ό,τι δείχνει το 87-77. Οι «πράσινοι» είχαν τον έλεγχο σε όλη την διάρκεια του αγώνα και είχαν επίσης απαντήσεις όταν οι Γερμανοί πλησίαζαν απειλητικά.

Ο Κέντρικ Ναν ήταν εκείνος, που είχε μεγαλύτερη διάρκεια στην απόδοσή του, αλλά στην τελική ευθεία του παιχνιδιού ο Χουάντσο και κυρίως ο Σλούκας ήταν εκείνοι, που σφράγισαν τη νίκη. Ο Ελληνας σούπερ σταρ έβαλε μεγάλα σουτ στο τέλος και γενικώς έκανε αυτά, που έπρεπε ώστε οι πρωταθλητές Ευρώπης να μην ανησυχήσουν.

Ο Κέντρικ Ναν
 © Intime p.a.

Όπως είπε και ο Εργκίν Αταμάν, «όσο περνάει ο καιρός θα γινόμαστε καλύτεροι». Αυτή είναι η αλήθεια. Καμία ομάδα δεν μπορεί να είναι έτοιμη αυτή την εποχή. Και αν μοιάζει τέτοια, μάλλον αυτό δεν θα είναι καλό.

Η Μπαρτσελόνα, που είναι από τα φαβορί για το φάιναλ-φορ, πριν από λίγο έχασε από την Ζαλγκίρις του πρώην παίκτη του Περιστερίου, Σιλβέν Φρανσίσκο. Η Φενέρ έχασε πριν από μερικές μέρες το Σούπερ Καπ από την Εφές, όπως και το ίδιο συνέβη στην Ισπανία με την Μάλαγα να κόβει το νήμα απέναντι στην Ρεάλ.

Ο δρόμος είναι μακρύς, χρειάζεται υπομονή και κυρίως πολλή δουλειά.

Ο Παναθηναϊκός το πρώτο, που επιχειρεί να κάνει, είναι να ενσωματώσει στη περυσινή πετυχημένη ομάδα τους Γιούρτσεβεν, Οσμάν και Λορένζο Μπράουν. Αυτό χρειάζεται χρόνο, δεν μπορεί να γίνει από την μία μέρα στην άλλη. Και βέβαια κανείς δεν μπορεί να ξέρει πως θα γίνει αυτό το κόλλημα. Αν θα είναι επιτυχημένο ή όχι.

Ο Εργκίν Αταμάν
 © Intime p.a.

Ο Παναθηναϊκός έκανε τρεις στοχευμένες μεταγραφές, αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι έχει το όγδοο στο τσεπάκι του. Η χημεία μετράει πάντα και επίσης το να βρεθείς στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, όταν θα κρίνονται οι τίτλοι. Κάτι, που συνέβη πέρυσι στο Βερολίνο με τον Παναθηναϊκό, που έκανε περίπατο και πήρε την πιο ξεκούραστη Ευρωλίγκα της ιστορίας του.

Το όγδοο θέλει φέτος, υπάρχουν οι προϋποθέσεις, αλλά πρέπει να πηγαίνεις βήμα βήμα γιατί όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Και σκοντάφτει με άσχημο τρόπο.