Ο Παναθηναϊκός μπήκε με το δεξί στην Ευρωλίγκα, ο Ολυμπιακός με το αριστερό. Βέβαια οι Πειραιώτες είχαν πολύ πιο δύσκολη αποστολή, καθώς αντιμετώπισαν εκτός έδρας την Φενέρ. Και οι δυσκολίες, που υπήρχαν στη θεωρία, επιβεβαιώθηκαν στη πράξη με τους Τούρκους να επικρατούν και μάλιστα άνετα στο τέλος, όπως δείχνει το 82-71.

Εγινε αυτό γιατί η Φενέρ φέτος είναι μία ομάδα, που στο τέλος της σεζόν μπορεί να κόψει το νήμα. Για το 82-71 έπαιξε μεγάλο ρόλο επίσης το γεγονός ότι η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους σάρωσε στη μάχη των αιθέρων. Πήρε 44 ριμπάουντ έναντι 24 του Ολυμπιακού, διαφορά, που της έδωσε μεγάλο αβαντάζ.

Ο Σάσα Βεζένκοφ
InTime

Και αν μάλιστα έχασε στις αρχές του παιχνιδιού με τραυματισμό τον Ουίλμπεκιν, αυτό την όπλισε με ακόμη μεγαλύτερη θέληση για τη νίκη. Οι υπόλοιποι έπαιξαν και για τον τραυματία συμπαίκτη τους και στο τέλος πέτυχαν και μάλιστα με πολύ καλό σκορ τον στόχο τους.

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Ουέιντ Μπόλντγουϊν, πήρε κι αυτός την εκδίκησή του καθώς παλιότερα δεν είχε φύγει με τον καλύτερο τρόπο από τον Πειραιά. Ηταν ο παίκτης, που έκανε την διαφορά και στο τέλος ο Χέιζ-Ντέιβις ήταν εκείνος, που έδωσε την χαριστική βολή στον Ολυμπιακό.

Η ελληνική ομάδα είχε τα χάλια της στα ριμπάουντ, είχε κακό τρίποντο (20%) παρόλα αυτά μέχρι και κάποια στιγμή στην τέταρτη περίοδο ήταν κοντά στο σκορ. Σε όλα αυτά, όμως, είχε και τα γερά του χαρτιά σε κακή μέρα και έτσι δεν μπόρεσε να φύγει από την Πόλη με τη νίκη. Ο Βεζένκοφ είχε ελάχιστες καλές στιγμές, ο Φουρνιέ έπαιξε 22 λεπτά αλλά ήταν ακίνδυνος.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας
Intime

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν περίμενε αυτό το αποτέλεσμα για να κατανοήσει ότι έχει πολλή δουλειά μπροστά του. Περιμένει και κάποιους από τους τραυματίες να επιστρέψουν προκειμένου να στρώσει έτσι όπως θέλει την ομάδα του. Πριν από μερικές μέρες πήρε το Σούπερ Καπ κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά η γεύση αυτού δεν θα διαρκέσει και πολύ, καθώς η διαδικασία της Ευρωλίγκας είναι τρομερά δύσκολη και απαιτητική.