Ο Ολυμπιακός ήταν ανταγωνιστικός για 35 λεπτά χθες στην Πόλη, αλλά στο τελευταίο πεντάλεπτο κατέρρευσε. Και έτσι έχασε όχι μόνο το παιχνίδι, αλλά και την διαφορά καθώς ηττήθηκε με 11 πόντους, που δεν ξέρει κανείς αν στο τέλος θα παίξει ρόλο. Οι Πειραιώτες έχουν δικαιολογίες αφού λείπουν οι δύο βασικοί τους ψηλοί, κάτι, που ειδικά κόστισε χθες καθώς η Φενέρ πήρε 44 ριμπάουντ και ο Ολυμπιακός 20 λιγότερα.

Intime

Ούτε ο Ράιτ ούτε ο Πετρούσεφ είναι κλασικά σέντερ. Τέτοιοι είναι ο Μιλουτίνοφ και ο Φαλ. Και όταν θα επιστρέψουν ο Φαλ με τον Μιλουτίνοφ, αυτοί θα παίζουν και πολύ λιγότερο οι άλλοι δύο, που είναι πολύ καλοί παίκτες, αλλά όχι κλασικά «5άρια». Και με ομάδες όπως η Ρεάλ και ο Παναθηναϊκός ο Ολυμπιακός θα έχει προβλήματα αν δεν υπάρχουν στο παρκέ ο Φαλ με τον Μιλουτίνοφ. Στο Σούπερ Καπ οι «ερυθρόλευκοι» τα κατάφεραν απέναντι στον Παναθηναϊκό χωρίς αυτούς τους δύο, αλλά κάθε μέρα δεν θα είναι η ίδια.

Από κει και πέρα ο Εβάν Φουρνιέ φάνηκε για μία ακόμη φορά ότι θέλει τον χρόνο του προκειμένου να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο. Φαίνεται δύσκολο έως απίθανο να φτάσει στα επίπεδα, που ήταν πριν από 6-7 χρόνια, αλλά ο Ολυμπιακός θα είναι ικανοποιημένος αν τον δει να φτάνει ακόμη και στο 50% εκείνης της κατάστασης. Προς το παρόν, όμως, ο Γάλλος σούπερ σταρ είναι πολύ μακριά από αυτά τα δεδομένα. Δεν τον νοιώθει ο αντίπαλος, δεν είναι ο δυναμίτης, που είχαμε συνηθίσει. Παίζει σωστό μπάσκετ, αλλά ο Ολυμπιακός τον θέλει πιο απειλητικό κάτι, που δεν υπάρχει μέχρι στιγμής.

Intime

Δεν φταίει ο Φουρνιέ για την χθεσινή ήττα, τα ριμπάουντ φταίνε και το 20% στα τρίποντα. Όμως και ο Γάλλος πρέπει να ανεβάσει ταχύτητα καθώς ο συντελεστής δυσκολίας των παιχνιδιών ανεβαίνει και ο Ολυμπιακός θέλει όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες.

Οι Αγγελόπουλοι έχουν δώσει πολλά χρήματα φέτος και οτιδήποτε λιγότερο από Ευρωλίγκα ή πρωτάθλημα (τουλάχιστον ένα από τα δύο) θα είναι αποτυχία. Και μάλιστα τεράστια.