Το Περιστέρι ηττήθηκε από την Μούρθια με 81-76 και έτσι έμεινε χωρίς νίκη στα δύο πρώτα του παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα των δυτικών προαστίων πρέπει πλέον να κρίνεται υπό άλλο πρίσμα καθώς δεν υπάρχουν τα μεγάλα μπάτζετ των δύο προηγούμενων ετών, οπότε και προπονητής ήταν ο Βασίλης Σπανούλης.

Πλέον ο οικονομικός πήχης έχει πέσει και στο πλαίσιο αυτό οι Περιστεριώτες αποφάσισαν να κάνουν τόπο στα νιάτα. Για αυτό και δίνεται χρόνος συμμετοχής και ρόλος στον Αβδάλα, στον Σταυρακόπουλο και στον Ζούγρη. Σε τρεις πιτσιρικάδες, δηλαδή, που έχουν προοπτική για το μέλλον. Κυρίως αυτός, που έχει προοπτική είναι ο Αβδάλας, ο οποίος είναι στο Περιστέρι με υποσχετική από τον Παναθηναϊκό. Οι Αμερικάνοι τον είχαν χαρακτηρίσει Ελληνα Ντόντσιτς, αλλά ο 18χρονος γκαρντ θέλει πολλά ψωμιά όχι βέβαια για να γίνει Ντόντσιτς, αλλά για να μπορεί να γίνει ανταγωνιστικός στο υψηλό επίπεδο. Εχει τα προσόντα, χρειάζεται, όμως, πολλή δουλειά και υπομονή για να φτάσει εκεί, που πολλοί περιμένουν ότι μπορεί να φτάσει.

Ανάμεσα στους πολλούς είναι και οι άνθρωποι των ομάδων του ΝΒΑ. Στο σημερινό παιχνίδι με την Μούρθια ήταν παρόντας σκάουτ των Μπόστον Σέλτικς, ενώ έχουν έρθει και θα έρθουν στη συνέχεια κι άλλοι εκπρόσωποι των κορυφαίων ομάδων του πλανήτη καθώς ο Αβδάλας είναι στο στόχαστρό τους.

Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός παρακολουθεί από πολύ κοντά την εξέλιξη του παίκτη του. Πέρυσι τον είχε δώσει στην Καρδίτσα, φέτος στο Περιστέρι και βλέπει ότι αυτή η διαδικασία φέρνει αποτελέσματα. Από το να κάθεται στις εξέδρες ως μέλος του Παναθηναϊκού, σαφώς είναι καλύτερο να βρίσκεται σε άλλη ομάδα της Α1 και να παίρνει χρόνο συμμετοχής και εμπειρίες.

Ο Αταμάν αποφάσισε αντίθετα να κρατήσει στο ΟΑΚΑ τον Αλέξανδρο Σαμοντούροβ, ο οποίος είναι η άλλη μεγάλη προοπτική των πρωταθλητών Ευρώπης. Ο «Σάμο» θα παίρνει χρόνο συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά πρέπει να δουλέψει ακόμη περισσότερο και κυρίως να βάλει κιλά, προκειμένου να αρχίσει να περνάει στο επόμενο επίπεδο. Ο Σαμοντούροβ είναι μεγαλύτερης ποιότητας από τον Αβδάλα, αλλά μέχρι στιγμής δεν δείχνει τα σημεία εξέλιξης, που θα περίμενε κανείς, και για αυτό το λόγο υπάρχει ένας μικρός προβληματισμός. Από την άλλη, όμως, υπάρχει και η ελπίδα, η οποία στηρίζεται στο γεγονός ότι γενικώς οι Ελληνες παίκτες αργούν να πάρουν μπροστά με τα παραδείγματα στο παρελθόν να είναι πολλά.