Η 10η Οκτωβρίου είναι μία ακόμη ξεχωριστή μέρα στην χρυσή ιστορία του Παναθηναϊκού. Σε λίγες ώρες το νέο ΟΑΚΑ ανοίγει τις πόρτες του για τον αγώνα με την Μπάγερν και οι πρωταθλητές Ευρώπης μπαίνουν σε μία νέα εποχή.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δαπάνησε πολλά χρήματα και μετέτρεψε το ΟΑΚΑ σε ένα ναό του μπάσκετ, σε ένα γήπεδο εφάμιλλο αυτών του ΝΒΑ. Οσοι πάνε απόψε στο κλειστό, που για τα επόμενα 49 χρόνια θα ανήκει στο «τριφύλλι», θα μείνουν με ανοιχτό το στόμα, αφού αυτά που θα συναντήσουν, θα τους εντυπωσιάσουν τρομερά. Εχει γίνει ριζική αλλαγή σε όλα τα επίπεδα και θα μπορούσε κανείς να μιλήσει στην ουσία για ένα νέο γήπεδο. Ακόμη οι εργασίες δεν έχουν τελειώσει, αλλά στο μεγαλύτερο μέρος το ΟΑΚΑ είναι έτοιμο.

Ο Παναθηναϊκός θα κάνει κι άλλα πράγματα, με τα οποία θα εντυπωσιάσει όχι μόνο τον κόσμο του, αλλά γενικά το μπασκετικό κοινό. Ηδη προχώρησε σε μία ακόμη μεγάλη κίνηση καθώς έξω από τα κεντρικά αποδυτήρια της ομάδας θα υπάρχει μία επιγραφή που θα έχει το όνομα του Πάρη Δερμάνη, του αγαπημένου φροντιστή, που έφυγε πριν από λίγους μήνες από την ζωή. Πιο συγκεκριμένα θα γράφει: «Αποδυτήρια Παναθηναϊκού ΠΑΡΗΣ ΔΕΡΜΑΝΗΣ».

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θέλει να μεγαλώσει όσο περισσότερο γίνεται το brand της ομάδας του και μάλλον δεν θα αργήσει πάρα πολύ να γίνει και παιχνίδι με ομάδα του ΝΒΑ. Προς το παρόν δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο, αλλά οι άνθρωποι του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου κάνουν συζητήσεις και σκέφτονται σοβαρά ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Το πρόβλημα, που υπάρχει σε τέτοιες καταστάσεις, είναι το οικονομικό, αφού τα χρήματα, που απαιτούνται για την διεξαγωγή ενός τέτοιου παιχνιδιού είναι πολλά. Από πλευράς γηπεδικών εγκαταστάσεων πλέον δεν υπάρχει θέμα, αφού το ΟΑΚΑ πληροί όλων των προϋποθέσεων.

Και στο οικονομικό, όμως, μπορεί να βρεθεί η άκρη και ίσως μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια να δούμε παιχνίδι με ομάδα του ΝΒΑ στην χώρα μας. Είναι από τα λίγα πράγματα, που δεν έχουμε δει στην Ελλάδα. Ισως, λοιπόν, να πλησιάζει η ώρα, που θα γίνει κι αυτό.