Μαχόμενος έπεσε ο Παναθηναϊκός στη Μαδρίτη! Η ελληνική ομάδα ηττήθηκε 90-86 από τη Ρεάλ, πληρώνοντας την έλλειψη συγκέντρωση στην άμυνα, αφού έδωσε πολλά ελεύθερα σουτ στους Ισπανούς, τα οποία στοίχισαν, ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος. Το Τριφύλλι έκανε μεγάλη επιστροφή στη δεύτερη περίοδο με σούπερ Χουάντσο, που έκανε ρεκόρ καριέρας με 16 πόντους, ωστόσο έχασε τον έλεγχο στην τρίτη περίοδο μετά από αντιαθλητικό του Ναν στον Αμπάλδε, το οποίο βοήθησε τους Μαδριλένους να ξαναχτίσουν διψήφια διαφορά. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός πάλεψε έφερε δύο φορές τη διαφορά κοντά, αλλά ο χρόνος δεν τον έφτανε για να κάνει τη μεγάλη ανατροπή.

Έδωσε πολλά ελεύθερα σουτ στην αρχή

Η Ρεάλ μπήκε με τη γνωστή τακτική της στο γήπεδό της, και το ματς θύμισε το ξεκίνημα του παιχνιδιού στον περσινό τελικό της Ευρωλίγκα. Ισπανική ομάδα Μπήκε για να τρέξει, γι'αυτό πέτυχε ένα τρομερό προβάδισμα με 19-5 στα πρώτα πέντε λεπτά, έχοντας 5/7 ευστοχία στα τρίποντα, έχοντας πολύ καυτό τον Μούσα και τον Καμπάτσο, αφού ο Παναθηναϊκός της έδωσε χώρο για ελεύθερα σουτ. Το βασικό σχήμα του Αταμάν με Μπράουν, Ναν, Οσμάν, Μήτογλου, Λεσόρ έδειχνε να μην αποδίδει. Η είσοδος του Χουάντσο όμως βοήθησε τον Παναθηναϊκό να ροκανίσει τη διαφορά στο 19-10, οι γηπεδούχοι όμως παρέμειναν καυτοί, έπαιρναν και τα επιθετικά ριμπάουντ, όπως αυτό που πήρε ο Ταβάρες, ο οποίος ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 21-10, λίγο πριν το πρώτο τηλεοπτικό τάιμ άουτ. Με την προσθήκη Παπαπέτρου και Σλούκα το Τριφύλλι πήρε κάποιες βοήθειες και μείωσε στο -8 (25-17). ΟΙ πράσινοι όμως συνέχισαν να δίνουν ελεύθερα σουτ σε παίκτες, όπως ο Καμπάτσο με αποτέσμα η πρώτη περίοδος να κλείσει στο 28-19, λόγω της κακής εκκίνησης της ελληνικής ομάδας.

Τρομερό come back με Χουάντσο

Στη δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός βελτιώθηκε αισθητά αμυντικά, αλλά και επιθετικά, ο με τον τρομερό Χουάντσο να τον παίρνει από το χέρι και να τον οδηγεί σε μία μεγάλη αντεπίθεση. Ο Ισπανός είχε 3/3 στα τρίποντα και 11 πόντους με τη διαφορά να κατεβαίνει στους 4 πόντους (40-36), λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Ο Χεζόνια έβαλε το τελευταίο καλάθι των Ισπανών στη δεύτερη περίοδο, ο Ναν έβαλε ένα φοβερό καλάθι μπροστά στο Ταβάρες με τον Ντεκ να κερδίζει βολές, στις οποίες ευστόχησε στη μία, με το σκορ ημιχρόνου να γράφει 43-38, αλλά το σημαντικότερο ήταν, ότι η ελληνική ομάδα είχε επιστρέψει για τα καλά στο ματς.

Έπεσε στην παγίδα του Αμπάλδε

Την τρίτη περίοδο παρότι ο Ναν μείωσε στο -2 (43-41), ο Παναθηναϊκός έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του (έχασε και πολλά ριμπάουντ), με τον Μούσα να πατά γκάζι με ένα σερί επτά πόντων (50-45). Το Τριφύλλι έφερε ξανά τη διαφορά στο καλάθι (50-48) με τρομερό ρίποντο του Ναν, αλλά και οι Ισπανοί απάντησαν με Αμπάλδε (53-48), από τον οποίο λίγο αργότερα ο Ναν έπεσε σε παγίδα, υποπίπτοντας σε αντιαθλητικό. Ήταν φάση κλειδί, αφού η ελληνική ομάδα έχασε τον έλεγχο, η Ρεάλ έβαλε δύο βολές (55-48) και έχτισε ξανά διαφορά βάζοντας εύκολους πόντους. Η ισπανική ομάδα με ένα επιμέρους 14-1 έφτασε να βρεθεί στο 64-49. Στη συνέχεια οι “πράσινοι” προσπάθησαν να αντιδράσουν, παίρνοντας πόντους από Γιουρτσεβέν και από Ναν, ενώ με τρίποντο-buzzer beater του Οσμάν, έκαναν ένα σερι με το οποίο ροκάνισαν τη διαφορά στο -12 στη λήξη του τρίτου δεκάλεπτου (70-58).

Πάλεψε αλλά...

Ο Παναθηναϊκός όμως μας επιφύλαξε και άλλη έκπληξη στην τελευταία περίοδο. Το Τριφύλλι έχοντας προσοχή στα φάουλ, την ώρα που η Ρεάλ είχε συμπληρώσει 5 ομαδικά, κατάφερε να τρέξει ένα σερί 9-0 και να ψαλιδίσει τη διαφορά από το -17 στο -7 στα μισά του τέταρτου δεκάλεπτου (80-71). Ένα κάρφωμα του Ταβάρες και δύο εύστοχες βολές του Καμπάτσο επανέφεραν τη διψήφια διαφορά (82-71). Οι “πράσινοι” όμως είχαν πάντα έναν τρόπο για να επιστρέψουν ξανά, με τον Χουάντσο να φέρνει ξανά τη συνέχεια τη διαφορά στο -7 με τρίποντο (88-81) και να κάνει ρεκόρ καριέρας, ξεπερνώντας τους 16 πόντους. Με ένα επί μέρους σκοράρισμα από φόλοου του Λεσόρ και μια εύστοχη βολή του Γκραντ η διαφορά έπεσε στο -6 (90-84), ενώ το φόλου του Οσμάν διαμόρφωσε το τελικό 90-86.

Τα δεκάλεπτα: 28-19, 43-38, 70-58, 90-86

ΡΕΑΛ (Τσους Ματέο): Αμπάλδε 13 (3), Καμπάσο 19 (3), Ράταν-Μέις 4, Γκονθάλεθ, Χεζόνια 7 (1), Μούσα 15 (3), Ντεκ 11 (2), Ιμπάκα, Ταβάρες 8, Γιουλ 8 (2), Εντιαγιέ 5 (1).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Εργκίν Αταμάν): Μπράουν, Σλούκας 3 (1), Όσμαν 13 (3), Παπαπέτρου 12 (1), Γκραντ 3, Ναν 23 (2), Λεσόρ 8, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ 16 (4), Μήτογλου, Γιούρτσεβεν 8.