Τη δεύτερή του ήττα στη φετινή Εuroleague γνώρισε την Παρασκευή (18/10) ο Ολυμπιακός, χάνοντας με 91-89 από την Αναντολού Εφές στην Πόλη.

Όπως και κόντρα στη Φενέρμπαχτσε έτσι και ενάντια στην Εφές η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν μπόρεσε να γευθεί τη χαρά της νίκης κόντρα σε τουρκική ομάδα, με το παιχνίδι να το χάνει στις λεπτομέρειες, αλλά και πληρώνοντας τα σημαντικά λάθη στις τελευταίες κατοχές.

Και το ειρωνικό είναι ότι τα λάθη προήλθαν από τον Εβάν Φουρνιέ, που με 20 πόντους έκανε την καλύτερή του εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα, αλλά και τον Σακίλ ΜακΚίσικ (17π.), που όπως και ενάντια στην Αρμάνι Μιλάνο ήταν εξαιρετικός.

Ο Βεζένκοφ χάθηκε στο β’ ημίχρονο και οι Πειραιώτες, με ρεκόρ 2-2, μπορούν να νιώθουν ότι δεν τα κατάφεραν σε ένα παιχνίδι δικό τους. Ο Λάρκιν με 24 πόντους ήταν ο κορυφαίος των νικητών, που με τη σειρά τους πήγαν στο 2-2. 

Υποδειγματικός ήταν ο Ολυμπιακός στο πρώτο δεκάλεπτο, παίζοντας εκπληκτική άμυνα κι έχοντας πολύ καλές επιλογές στην επίθεση.

Παρά το ότι Φαλ και Φουρνιέ χρεώθηκαν έκαστος από δύο φάουλ, οι παίκτες του Μπαρτζώκα είχαν αξιοθαύμαστη ισορροπία στο παιχνίδι τους, για να προηγηθούν με +15 (8-23), πριν ο Σμιτς με τρίποντο διαμορφώσει το 11-23, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η περίοδος κι ενώ ο Βεζένκοφ είχε ήδη μετρήσει 10 πόντους.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο κόουτς των Πειραιωτών έκανε το γνωστό ροτέισον, αλλά χωρίς Γουόκαπ και Φαλ στην πεντάδα η άμυνα πήγε… περίπατο και ο Σέιν Λάρκιν βρήκε ρυθμό με τα συνεχόμενα καλάθια του.

Η διαφορά ροκανίστηκε, οι Πειραιώτες δέχθηκαν 30 (!) πόντους και το ημίχρονο έκλεισε στο +3 με δίποντο του Ντόρσεϊ στην εκπνοή, ο οποίος ήταν σε καλή κατάσταση κι έφτασε τους 11 πόντους.

Στο τρίτο δεκάλεπτο το παιχνίδι ήταν στην αρχή αρκετά κλειστό, με σφικτές άμυνες και τον Ολυμπιακό άστοχο έξω από τα 6,75μ., εμφανίζοντας ξανά τα προβλήματα που έχει δείξει από την αρχή της σεζόν στη μάχη των ριμπάουντ.

Ξαφνικά, ωστόσο, τα τρίποντα άρχισαν να πέφτουν… βροχή και από τους δύο αντιπάλους, με τον Φουρνιέ να δεσπόζει στην επίθεση από πλευράς «ερυθρόλευκων» και να φτάνει τους 18 πόντους, ενώ ο Λάρκιν συνέχιζε να δίνει τη δική του παράσταση για λογαριασμό της Εφές.

Ο Φουρνιέ με απίθανο τρίποντο διαμόρφωσε το 65-70 στο 30’, με το ματς να έχει πάρει πολύ γρήγορο ρυθμό. ΜακΚίσικ και Ράιτ, με τον Φουρνιέ να έχει βρεθεί στον πάγκο για άγνωστο λόγο, κουβάλησαν το σκοράρισμα για το 78-82, αλλά η Εφές με σερί 7-0 πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα στον αγώνα (85-82).

Φουρνιέ και Φαλ από τη γραμμή των βολών έδωσαν εκ νέου προβάδισμα στους κατόχους του Super Cup (85-86), o Λάρκιν απάντησε για το 87-86, για να ακολουθήσουν μεγάλα λάθη από Φουρνιέ και ΜακΚίσικ.

Ο Μπράιαντ έγραψε το 89-86, ο Φουρνιέ αστόχησε σε δύσκολο τρίποντο και ο Νουόρα σφράγισε τη νίκη της Εφές με 2/2 βολές, πριν ο ΜακΚίσικ διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Τα δεκάλεπτα: 11-23, 41-44, 65-70, 91-89

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Μιγιάτοβιτς): Λάρκιν 24 (4), Μπομπουά 4, Νουόρα 10, Μπράιαντ 11 (3), Σμιτς 8 (1), Τόμπσον 13 (3), Πουαριέ 7, Οσμάνι 4, Γιλμάζ 5 (1), Γουίλις 5.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ, Ράιτ 7, Βιλντόσα 2, Φαλ 9, Βεζένκοφ 16 (1), Παπανικολάου, Ντόρσεϊ 11 (2), Πίτερς 4, Πετρούσεφ 3, ΜακΚίσικ 17 (3), Φουρνιέ 20 (4).