Ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στη πηγή το βράδυ της Παρασκευής στη Πόλη, αλλά δεν ήπιε νερό. Ηταν το αφεντικό στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά η Εφές ήταν εκείνη, που έκοψε τελικά το νήμα. Κέρδισε με 91-89 η ομάδα του Μιγιάτοβιτς, έφτασε τις 2 νίκες και μπορεί να βλέπει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία καθώς μάλιστα έχει και πλούσιο ρόστερ.

Ο Ολυμπιακός έχασε για δεύτερη φορά φέτος στη Πόλη. Την πρώτη είχε ηττηθεί με 82-71 από την Φενέρ, τώρα έχασε με 2 πόντους από την Εφές και σαφώς χρειάζεται πολλή ακόμη δουλειά για να φτάσει στο επίπεδο, που θέλει.

Οι Πειραιώτες το έχασαν ουσιαστικά το παιχνίδι στην τρίτη περίοδο όταν έβαζαν το ένα καλάθι μετά το άλλο, αλλά δεν είχαν απαντήσεις στην άμυνα. Και κυρίως στον Σέιν Λάρκιν, ο οποίος έκανε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις, που έχει κάνει τον τελευταίο χρόνο. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν βρήκε αντίδοτο στον δαιμόνιο γκαρντ, ο οποίος είτε σκόραρε, είτε άνοιγε το γήπεδο για τους συμπαίκτες του, κάνοντάς πολύ εύκολη την ζωή τους.

Αλλά και στο τέλος πάλι μπορούσε να το πάρει το παιχνίδι ο Ολυμπιακός. Ο Εβάν Φουρνιέ, όμως, που έκανε το σπουδαιότερό του παιχνίδι από τότε που φόρεσε την «ερυθρόλευκη» φανέλα, τη μία φορά έχασε την μπάλα, την άλλη αστόχησε σε τρίποντο και έτσι δεν μπόρεσε να δώσει το κάτι παραπάνω στην ομάδα του για να πάρει τη νίκη. Όχι ότι φταίει ο Γάλλος σούπερ σταρ για την ήττα του Ολυμπιακού, αλλά στο τέλος θα μπορούσε να είχε διαχειριστεί καλύτερα την κατάσταση.

Ευρισκόμενοι στην τέταρτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας δεν μπορεί κανείς να πει κάτι με σιγουριά. Οι «ερυθρόλευκοι» θα νοιώσουν πολύ καλύτερα όταν επιστρέψει και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ στο ρόστερ τους κάτι, που δεν θα αργήσει να γίνει. Ο Φαλ ανεβαίνει παιχνίδι με το παιχνίδι, όταν γυρίσει και ο Σέρβος, ολόκληρος ο Ολυμπιακός θα πατήσει καλύτερα στα πόδια του. Θα αποκτήσει οντότητα κάτω από τα καλάθια και θα λειτουργήσει καλύτερα σε άμυνα και επίθεση.

Χάθηκαν τα δύο ματς στην Τουρκία, αλλά σίγουρα δεν χάθηκε ο πόλεμος καθώς υπάρχουν ακόμα πολλά επεισόδια και πολλοί μήνες μπροστά μας μέχρι να κριθούν τα σοβαρά πράγματα.