Η μπασκετική επικαιρότητα είχε τις τελευταίες ώρες ως πρώτο θέμα τη μετακόμιση του Φίλιπ Πετρούσεφ από τον Ολυμπιακό στον Ερυθρό Αστέρα με την μορφή δανεισμού. Είναι κάτι, που ήταν να γίνει τον Σεπτέμβριο, αλλά το γεγονός ότι ήταν τραυματίες ο Φαλ με τον Μιλουτίνοφ δεν επέτρεψε την μετακίνηση αυτή. Μάλιστα ο Πετρούσεφ ενώ έλειπαν ο Φαλ με τον Μιλουτίνοφ ήταν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού και εκείνος, που του έδωσε το Σούπερ Καπ στη Ρόδο.

Όμως οι δύο βασικοί ψηλοί των Πειραιωτών έγιναν καλά, υπάρχει και ο Ράιτ, έτσι ο Σέρβος πάουερ-φόργουορντ έπρεπε να φύγει, κάτι, που επιθυμούσε και ο ίδιος. Ο Ερυθρός Αστέρας τον περίμενε πως και πως, έτσι ο Πετρούσεφ μέχρι το τέλος της σεζόν θα παίξει σε μία ομάδα, στην οποία είχε παίξει και παλιότερα. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος του έχει έτοιμο χρόνο και ρόλο και στα 24 του ο Πετρούσεφ είναι έτοιμος για το ξεπέταγμα.

Το καλοκαίρι πρέπει να γυρίσει στον Ολυμπιακό για να παίξει εκεί την σεζόν 2025-2026. Θα γίνει, όμως, κάτι τέτοιο; Είναι πιθανό καθώς μάλιστα λήγουν το καλοκαίρι, που μας έρχεται, τα συμβόλαια του Μιλουτίνοφ και του Ράιτ. Αν μείνουν και οι δύο, πάλι η παρουσία του Πετρούσεφ θα τεθεί εν αμφιβόλω. Πάλι δεν θα υπάρχει χρόνος και ρόλος. Αν φύγουν, όμως, και οι δύο ή ένας από τους δύο, τότε αλλάζει το πράγμα. Είναι κάτι, πάντως, που τώρα δεν μπορεί να απαντηθεί. Αλλωστε μπορεί να φύγει ο Πίτερς, παρότι το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2026. Κάποιες φορές άλλωστε τα συμβόλαια είναι για να σπάνε.

Ο Ολυμπιακός θέλει και υπολογίζει τον Πετρούσεφ, αλλά δεν κρέμεται από πάνω του. Αν κρέμεται από κάποιον παίκτη ο Ολυμπιακός, αυτός είναι ο Βεζένκοφ. Κανένας άλλος. Ολων των άλλων τα κενά μπορούν να καλυφθούν. Του Βεζένκοφ, όμως, είναι δύσκολο έως απίθανο καθώς μάλιστα έχει και ελληνικό διαβατήριο.

Πάντως, τώρα που έφυγε ο Πετρούσεφ ελάφρυνε το ρόστερ, γίνεται καλύτερη η κατάσταση και ο Ολυμπιακός αυτό, που ελπίζει είναι να μην του τύχουν άλλοι τραυματισμοί. Τουλάχιστον σοβαροί.

Εκεί, όπου συνεχίζει να υπάρχει και θα υπάρξει μεγαλύτερος συνωστισμός όταν θα επιστρέψει ο Εβανς είναι στη περιφέρεια. Αν ο Εβανς επιστρέψει και είναι πολύ καλός και δεν υπάρχουν άλλοι τραυματισμοί, τότε είναι πιθανό να φύγει από το λιμάνι και ένας γκαρντ. Αλλά είναι πολύ νωρίς να πει κανείς με σιγουριά για αυτό το πράγμα. Το πρόβλημα του συνωστισμού στα γκαρντ φαίνεται από μακριά, αλλά καθίστε πρώτα να επιστρέψει ο Εβανς και μετά τα πράγματα θα κυλήσουν από μόνα τους.