Ο Φιλίπ Πετρούσεφ θα ανήκει για το υπόλοιπο της σεζόν στον Ερυθρό Αστέρα και ο καθένας πλέον τραβάει τον δρόμο του. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του έχει καλύτερη ισορροπία τώρα στους ψηλούς του, πιο ξεκάθαρους ρόλους. Πλέον υπάρχει μπόλικος χρόνος για τους πέντε παίκτες της φροντ-λάιν και έτσι το έργο του Γιώργου Μπαρτζώκα γίνεται ευκολότερο.

Ορισμένοι φίλοι του Ολυμπιακού ήταν αντίθετοι με αυτό, που έγινε με τον Πετρούσεφ, όχι ότι θα λείψει η ποιότητά του, αλλά η απορία τους είναι τι θα γίνει αν Μιλουτίνοφ και Φαλ και πάλι μείνουν εκτός δράσης.

Η απάντηση δεν είναι δύσκολη. Αν μείνουν για λίγες μέρες το πρόβλημα δεν θα είναι μεγάλο καθώς υπάρχει ο Ράιτ, θα προσπαθήσει επίσης ο προπονητής του Ολυμπιακού να καλύψει τα κενά με κάποια χαμηλά σχήματα. Κάποτε άλλωστε οι Πειραιώτες σε ένα ματς με την ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ είχαν παίξει με σέντερ τον Παπαπέτρου.

Αν, όμως, χρειαστεί Φαλ και Μιλουτίνοφ να μείνουν για μεγαλύτερο διάστημα στα πιτς, τότε οι «ερυθρόλευκοι» θα πάνε σε μεταγραφή. Όπως είχαν κάνει πέρυσι με τον Ράιτ και μάλιστα τους βγήκε λίρα εκατό.

Και δεν τίθεται θέμα αν υπάρχουν παίκτες. Υπάρχουν αρκεί να βάλεις το χέρι στην τσέπη. Και ο Ολυμπιακός πλέον το βάζει πολύ βαθιά, όπως έδειξε και στη περίπτωση του Βεζένκοφ και σε αυτή του Φουρνιέ.

Τώρα, που το ΝΒΑ ξεκίνησε και έχουν γίνει όλα τα «κοψίματα» η αγορά είναι γεμάτη από παίκτες. Όχι της κλάσης του Φαλ και του Μιλουτίνοφ, αλλά σίγουρα του επιπέδου του Ράιτ. Και ο Ολυμπιακός άλλωστε για να καλύψει για κάποιο διάστημα το κενό αν υπάρξει με τυχόν τραυματισμούς Φαλ και Μιλουτίνοφ, δεν θα χρειαστεί παίκτη της κλάσης τους, αλλά κάτι υποδεέστερο.

Τέτοιο πρόβλημα, όμως, μπορεί να έχουν πολλές ομάδες. Όχι μόνο ο Ολυμπιακός. Τι θα γίνει π.χ. αν παρουσιαστεί πρόβλημα στη Ρεάλ με τον Ταβάρες και τον Γκαρούμπα; Μόνο ο Ιμπάκα θα μείνει. Δεν υπάρχει άλλος. Και άλλωστε οι ομάδες μέχρι τρεις σέντερ μπορούν να έχουν. Δεν μπορούν παραπάνω, γιατί μετά θα υπάρχουν παράπονα όπως έγινε με τον Πετρούσεφ στον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκοι» προχωράνε, λοιπόν, πολύ πιο ήρεμοι, θέλουν το «διπλό» με την Μπάγερν και κυρίως θέλουν τη νίκη στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό, ώστε να πατήσουν ακόμη καλύτερα στα πόδια τους στο ξεκίνημα της σεζόν.