Ο Παναθηναϊκός πήγε στη Πόλη για να αντιμετωπίσει την Φενέρ χωρίς τον Μήτογλου, χωρίς τον Παπαπέτρου και χωρίς τον Γκριγκόνις. Πήγε εκεί επίσης προερχόμενος από τις δύο ήττες στην Ευρωλίγκα με Παρί και Ρεάλ. Και τι με αυτά όμως. Είναι πρωταθλητής Ευρώπης, είναι ομάδα τεράστιας κλάσης και όλα αυτά τα απέδειξε κόντρα στους πλούσιους Τούρκους του Γιασικεβίτσιους.

Ο επτάστερος πέρασε, λοιπόν, νικηφόρα από την Τουρκία, επικρατώντας με 81-76, και έστειλε μήνυμα σε όλη την Ευρώπη ότι είναι εδώ. Και ότι αν αποφασίσει να φορέσει το σοβαρό του προσωπείο είναι σχεδόν ανίκητος.

Οι παίκτες του μπασκετικού Παναθηναϊκού
 © Intime p.a.

Οι «πράσινοι» είχαν τρομερή ισορροπία στο παιχνίδι τους, η άμυνά τους ήταν τόσο σπέσιαλ όσο η επίθεσή τους και έτσι μπορούσαν να έχουν διαφορά ασφαλείας από την Φενέρ. Ο Κέντρικ Ναν ήταν ο μπροστάρης, αλλά είχε συμπαραστάτες σε διαφορετικές στιγμές του παιχνιδιού. Πότε ήταν ο Λεσόρ, πότε ο Γιούρτσεβεν, πότε ο Γκραντ και πότε ο Σλούκας. Ο τελευταίος ήταν μέτριος στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, αλλά στο τέλος ήταν εκείνος, που έδωσε τη νίκη. Το έχει ξανακάνει άλλωστε κόντρα στην πρώην του ομάδα με τον Ολυμπιακό.

Εβαλε μεγάλο δίποντο ο Σλούκας στο τέλος, έβαλε μεγάλο τρίποντο και ο Παναθηναϊκός έδειξε ποιος είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης. Ποια είναι η ομάδα, που έφτασε διά περιπάτου πέρυσι στη κατάκτηση της Ευρωλίγκας.

Η Φενέρ πίεσε πολύ στο τέταρτο δεκάλεπτο και έκανε ανατροπή. Προηγήθηκε με 70-65 στην τελική ευθεία του αγώνα και έδειχνε ότι η νίκη είναι κοντά της. Ο Παναθηναϊκός, όμως, είπε την τελευταία κουβέντα, ο Σλούκας έβαλε την υπογραφή του και οι «πράσινοι» πήραν μία νίκη, που την ήθελαν πολύ. Και ειδικά λίγες μέρες πριν από το ντέρμπι του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας με τον Ολυμπιακό.