Ηγετική τοποθέτηση από τον Σάσα Βεζένκοφ μετά την ήττα του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκού, που ήταν η τρίτη για την ομάδα του στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια.

Ο έμπειρος φόργουορντ βγήκε μπροστά και στις δηλώσεις του παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού, αλλά παράλληλα κάλεσε τους πάντες στον Ολυμπιακό να πάψουν να ψάχνουν για δικαιολογίες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ΕΡΤ:

Για τον ντέρμπι: «Τι να πω... Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, δεν παίξαμε αυτό που μπορούμε. Είναι το τρίτο παιχνίδι που το παθαίνουμε αυτό. Πρέπει να κοιτάξουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη, να σταματήσουμε τις δικαιολογίες, να δουλέψουμε. Ήταν καλύτεροι, ήρθαν εδώ, τους αφήσαμε εύκολα σουτ. Είναι παίκτες με μεγάλη προσωπικότητα, μεγάλη κλάση, τα βάλανε. Τους αφήσαμε να νιώσουν άνετα, 48 πόντους στο πρώτο ημίχρονο. Μετά όντως προσπαθήσαμε αλλά αν δεν κάνω λάθος φάγαμε 30 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο αλλά η επίθεσή μας... Κάναμε κάποιες βεβιασμένες επιλογές. Ίσως μας άγχωσε ότι δεν μπορούσαμε να φτάσουμε κοντά στο σκορ. Και πάλι συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, πρέπει να συνεχίσουμε, έχουμε την Ρεάλ την Τρίτη και πρέπει να αντιδράσουμε».

«Μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερη δουλειά και να ήμασταν πιο σκληροί ειδικά στην έδρα μας. Όταν αφήνεις τον αντίπαλο να σημειώνει 48 πόντους στο ημίχρονο δείχνει ότι κάτι δεν έχεις κάνει καλά. Πρέπει να αναλύσουμε τα λάθη μας. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλή ομάδα και αν του δώσεις χώρο θα σε τιμωρήσει».

Για το αν έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη προς την ομάδα; :«Αν κάποιος δεν πιστεύει μήνα Οκτώβριο, τότε δεν έχει πίστη στην ομάδα. Έχουμε πολύ καιρό μέχρι τον στόχο μας αλλά πρέπει να θέτουμε στόχο στόχους κάθε μέρα. Να βελτιωνόμαστε μέρα με τη μέρα όσο τετριμμένο και αν ακούγεται. Όποιος έχει χάσει την πίστη του δεν πρέπει να είναι εδώ. Εμείς δουλεύουμε και κοιτάμε στα μάτια ο ένας τον άλλον. Κάνουμε την αυτοκριτική μας».

Και συνέχισε: «Κάθε παίκτης ξεχωριστά ξέρει τι να κάνει για να βοηθήσει. Οι τραυματισμοί δεν βοηθούν αλλά δεν θέλω να ψάχνουμε για δικαιολογίες. Είμαστε ένα γκρουπ 15-16 ατόμων. Καθένας μπορεί να βοηθήσει. Το έχει δείξει στην καριέρα του. Να δούμε τι φταίει και να είμαστε αληθινοί ο ένας προς τον άλλον. Τίποτε δεν κρίνεται τον Οκτώβριο αλλά κάτι δεν πάει καλά και χάνουμε τα ματς στο τέλος».

Τι είναι αυτό που φταίει; «Το ψάχνουμε και εμείς και όσο πιο γρήγορα το βρούμε τόσο καλύτερα θα πάνε τα πράγματα».