Λίγες ημέρες μετά την αναφορά που είχε κάνει στα βραβεία του ΠΣΑΤ για την διαδικασία παραχώρησης του ΣΕΦ στον Ολυμπιακό ο Γιάννης Βρούτσης μίλησε και πάλι για το θέμα σε σημερινή του παρουσία στην ERTNEWS.

Αναλυτικά όσα είπε στην ΕΡΤ:

«Θέλουμε, προσπαθούμε και  είμαστε σε φάση συζήτησης, πολύ σύντομα, θα υπάρξουν ανακοινώσεις και το ΣΕΦ θα πάει δίκαια στον Ολυμπιακό, αναλογικά στον Ολυμπιακό όπως έγινε και με τον Παναθηναϊκό. Κοιτάξτε, στον Παναθηναϊκό σωστά δόθηκε το ΟΑΚΑ και σήμερα ο Παναθηναϊκός έχει κάνει στολίδι το κλειστό. Οποιος μπαίνει μέσα πραγματικά εντυπωσιάζεται. Δεν θα μπορούσε να το κάνει το κράτος αυτό. Έχουν δαπανηθεί πολλά λεφτά από τον Παναθηναϊκό και το έχει κάνει ένα πανέμορφο κλειστό, από τα καλύτερα της Ευρώπης. Είμαι σίγουρος πως το ίδιο θα κάνει και ο Ολυμπιακός. Το θέλουμε αυτό. Αρα λοιπόν κάνουμε κάτι δίκαιο και αναλογικό. Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις».

Για το πώς αντιμετωπίζονται τα παιδιά 12 έως 18 ετών που έχουν υποπέσει σε παραπτώματα: «Εφόσον το επιθυμούν θα οδηγούνται, με τον επιμελητή ανηλίκων σε ένα αθλητικό σύλλογο για να ασχοληθούν με ένα άθλημα που θα επιλέξουν. Αντίδοτο στη βία είναι ο αθλητισμός. Στο μέλλον τα παιδιά που θα μπουν στον αθλητισμό θα μετατρέψουν το θυμό τους σε θετική ενέργεια».

Για την πορεία των μέτρων για τις κάμερες στα γήπεδα: «Είναι η πρώτη φορά που έρχεται αθλητικός νόμος για την αντιμετώπιση της βίας, που βλέπουν το θετικό αποτύπωμα πλέον στα γήπεδα και του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, αλλά και σε όλο τον αθλητικό κόσμο».

«Ως μια τεράστια στροφή στη λειτουργία του κράτους απέναντι στην παραβατικότητα των ανηλίκων» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από τον ίδιο και τον υπ. Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, για την αντιμετώπιση της ανήλικης παραβατικότητας μέσω της συμμετοχής των παραβατών σε αθλητικές δραστηριότητες.

Μιλώντας στο EΡΤΝews και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε στο πώς θα αντιμετωπίζονται τα παιδιά που έχουν υποπέσει σε παραπτώματα λέγοντας ότι εφόσον το επιθυμούν θα οδηγούνται, με τον επιμελητή ανηλίκων σε ένα αθλητικό σύλλογο για να ασχοληθούν με ένα άθλημα που θα επιλέξουν.

«Αντίδοτο στη βία είναι ο αθλητισμός» σημείωσε ο κ. Βρούτσης επισημαίνοντας παράλληλα ότι «στο μέλλον τα παιδιά που θα μπουν στον αθλητισμό θα μετατρέψουν το θυμό τους σε θετική ενέργεια».

Όπως είπε «σαράντα έξι χώρες από την Ευρώπη μας ανέθεσαν να κάνουμε αυτό το μέτρο που ξεκινάει για πρώτη φορά από την Ελλάδα». Μάλιστα, όπως αποκάλυψε χθες δικαστής στο Λασίθι εξέδωσε τις τρεις πρώτες κυρώσεις και τα παιδιά υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό το μέτρο και γράφτηκαν σε αθλητικό σωματείο του Λασιθίου.

Ειδικότερα, όπως επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού «πρώτη φορά νόμος κατά της αθλητικής βίας έχει θετικό αποτύπωμα». Πρόκειται για παιδιά που διώκονται για αδικήματα ήπιας παραβατικότητας (αλκοολισμός, βιαιοπραγία μεταξύ ανηλίκων, παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας κ.α.).

«Μαζί με το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχουμε πάει σε πέντε νομούς πιλοτικά Λασίθι, Χανιά, Ιωάννινα, Καστοριά και Αθήνα. Έχουμε μιλήσει με τα αθλητικά σωματεία, έχουμε συζητήσει με τους προπονητές, έχει γίνει ολόκληρη προετοιμασία και του χρόνου είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε καθολικά σε όλη την επικράτεια», συμπλήρωσε.