Η προθεσμία των ανταλλαγών στο ΝΒΑ έληξε με τον Βασίλιε Μίτσιτς να καταλήγει στους Φοίνιξ Σανς και ουσιαστικά έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του στην Ευρώπη.
Το μόνο σενάριο που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα ήταν ο Μίτσιτς να βρεθεί μαζί με τον Νίκολα Γιόκιτς στο Ντένβερ, αλλά αυτό δεν συνέβη. Το συμβόλαιο του Μίτσιτς στο ΝΒΑ λήγει το καλοκαίρι του 2026. Ωστόσο, τα 8.109.150 δολάρια που του οφείλονται την επόμενη χρονιά δεν είναι εγγυημένα και η επέκταση του συμβολαίου είναι όρος που μπορεί να εξασκήσει η ομάδα και όχι ο παίκτης.
Η επιστροφή στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2025 είναι κάτι παραπάνω από πιθανή με αυτά τα δεδομένα και ο Μίτσιτς έχει ήδη γνωστοποιήσει τις απαιτήσεις του στις ευρωπαϊκές ομάδας που θα τον ήθελαν για να συμβεί κάτι τέτοιο.
Σύμφωνα με πηγές του Eurohoops, ο Μίτσιτς έχει έρθει σε επαφή τόσο με την Αναντολού Εφές, όσο και με τον Παναθηναϊκό και θέλει να επιστρέψει ως ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην Ευρώπη. Το σημείο αναφοράς αυτή τη στιγμή είναι το συμβόλαιο του Σάσα Βεζένκοφ, το οποίο, σύμφωνα με πηγές του Eurohoops, είναι 4,1 εκατομμύρια δολάρια καθαρά ανά σεζόν.
Παρόλα αυτά, ο γιος του Εργκίν Αταμάν δεν επαλήθευσε τη συγκεκριμένη πληροφορία που βγήκε στη δημοσιότητα. «Κάνετε λάθος για τον Παναθηναϊκό, δεν γνωρίζω για την Εφές», έγραψε χαρακτηριστικά στο Instagram. Ο Αταμάν τζούνιορ διατηρεί φιλική σχέση με τον Μίσιτς από τα χρόνια που αγωνιζόταν στην Εφές.
Δείτε παρακάτω: