Το Final 8 του Κυπέλλου ξεκινάει σε λίγες ώρες στο Ηράκλειο της Κρήτης με τα παιχνίδια Προμηθέας-Μεγαρίδα και Παναθηναϊκός-Περιστέρι. Αν δεν γίνει η έκπληξη των εκπλήξεων, την Κυριακή στον μεγάλο τελικό θα αναμετρηθούν οι…γνωστοί, ο Ολυμπιακός, δηλαδή, με τον Παναθηναϊκό.

Ο Εργκίν Αταμάν το βράδυ της Τρίτης είπε στις δηλώσεις του ότι «ήρθαμε στη Κρήτη να πάρουμε το Κύπελλο, αλλά δεν είναι ο βασικός μας στόχος στη σεζόν».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού είπε κάτι επίσης πολύ σημαντικό: «Δεν είμαστε στην αγορά» τόνισε ο τεχνικός ηγέτης των πρωταθλητών Ευρώπης μετά την προσπάθεια, που δεν είχε καλό αποτέλεσμα, να αποκτηθεί ο Ντάνιελ Τάις.

Προφανώς αυτή η δήλωση έγινε για να συγκεντρωθεί ακόμη περισσότερο όλος ο οργανισμός του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο και την κατάκτησή του. Γιατί η αλήθεια είναι ότι οι «πράσινοι» εξακολουθούν να έχουν παντού ανοιχτά τα μάτια τους προκειμένου να βρουν την καλύτερη δυνατή λύση αν και όταν υπάρξει.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι πολύ σπουδαίο. Ο Μο Μπάμπα είναι ακόμη ελεύθερος, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει προτεραιότητα παίκτη, που να γνωρίζει την ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Τέτοιος είναι ο Τάις αλλά προτίμησε να πάει αλλού. Και αν δεν βρεθεί παίκτης με ευρωπαϊκή εμπειρία, να αποκτηθεί τουλάχιστον παίκτης, που να είναι εγνωσμένης αξίας. Όπως ο Μόντρεζλ Χάρελ, που τώρα είναι στην Αυστραλία και παλιότερα ήταν στο ΝΒΑ, έχοντας χρονιές και με 16 πόντους ανά παιχνίδι.

Από το ΝΒΑ πέρα από τον Μπάμπα προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχει άλλος ποιοτικός παίκτης, που να είναι διαθέσιμος. Ο Μπίσμακ Μπιγιόμπο υπέγραψε 10ήμερο συμβόλαιο με τους Σπερς και κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η συνέχεια. Είναι ένας σκληρός αμυντικός, πριν από μερικούς μήνες τον ήθελε η Παρτίζαν, ενώ έχει και ευρωπαϊκή εμπειρία. Ποιος ξέρει τι μπορεί να γίνει σε λίγες μέρες.

Μέσα σε όλα κάπου στις αρχές του Μάρτη είναι να επιστρέψει και ο Ομέρ Γιούρτσεβεν από τον τραυματισμό του. Είναι μάλλον θέμα τάιμινγκ του τι θα κάνει με τον ψηλό ο Παναθηναϊκός. Το πιθανότερο είναι ότι θα πάρει. Κανείς, όμως, δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά ότι έτσι θα γίνουν τα πράγματα.