Το Κύπελλο Ελλάδας κατέκτησε ο Παναθηναϊκός στο Ηράκλειο, καθώς στον τελικό με τον Ολυμπιακό οι Πράσινοι παρουσιάστηκαν με καθαρό μυαλό στο φινάλε του αγώνα και, τελικά, έγειραν την πλάστιγγα στο δικό τους στρατόπεδο.

Παρόλα αυτά στο Λιμάνι παραμένουν ψύχραιμοι και γνωρίζουν καλά ότι αν στο τέλος τής σεζόν ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα, τους δύο κεντρικούς στόχους δηλαδή για εφέτος, κανείς δεν θα θυμάται την απώλεια του Κυπέλλου. Ο,τι ακριβώς είχε συμβεί και με τον Παναθηναϊκό την περασμένη αγωνιστική περίοδο.

Μάλιστα από την ομάδα βγαίνει προς τα έξω ότι το Τριφύλλι φοβάται όχι μόνο το κόμπακτ σύνολο που έχει φτιάξει ο Μπαρτζώκας, αλλά και τον ίδιο τον Έλληνα προπονητή που έχει το know how για να φέρει ξανά τίτλους στον Πειραιά. Κάπως έτσι, άλλωστε, ερμηνεύουν αυτή την επίθεση που υπάρχει προς το πρόσωπο του πεπειραμένου τεχνικού, αλλά και την... λύσσα των Πράσινων για να κατακτήσουν το Κύπελλο, αν και από τα χείλη τού Εργκίν Αταμάν φάνηκε ότι ο Παναθηναϊκός δεν καιγόταν κιόλας για το συγκεκριμένο τρόπαιο.

Ο προπονητής των Πειραιωτών πάντως έχει την εμπειρία αλλά και τις ικανότητες και τις γνώσεις για να γυρίσει το κλίμα και να ανεβάσει τον Ολυμπιακό στην κορυφή τής Ευρώπης και της Ελλάδας, προκειμένου να σκορπίσει ξανά χαμόγελα στους οπαδούς. Με ποιον τρόπο θα το κάνει; Με τις αλλαγές που αναμένεται να γίνουν στην ομάδα. Και εξηγούμαστε.

Αφενός περιμένει επιστροφές, καθώς η ομάδα αυτό το διάστημα παίζει χωρίς τους Γουόκαπ και Βιλντόζα, που είναι κομβικοί παίκτες για το παιχνίδι της ομάδας - Είχε απόλυτο δίκιο ο Μπαρτζώκας όταν έλεγε ότι και ο Παναθηναϊκός έχει θέμα στους ψηλούς, αλλά έτσι παίζει εδώ και καιρό. Ενώ για τους Πειραιώτες δεν ήταν θέμα επιλογής, αλλά τραυματισμών.

Αφετέρου υπάρχει και μια εσωτερική μεταγραφή που περιμένει ο προπονητής, για να ανοίξει περισσότερο το ροτέισον: Την επιστροφή του Κινάν Έβανς στην ενεργό δράση, καθώς στα μέσα Μάρτη αναμένεται να είναι διαθέσιμος! Πρόκειται για έναν γκαρντ-δυναμίτη, που έχει 13+ πόντους μέσο όρο στην Ευρωλίγκα και 3,7 ασίστ, και μπορεί να γίνει πολύ χρήσιμος στα χέρια του Μπαρτζώκα τόσο στη θέση 1 όσο και στη θέση 2 - Κάτι που σημαίνει ότι σε χαμηλά σχήματα μπορεί να πάει ο Φουρνιέ στη θέση 3 και ο Παπανικολάου στη θέση 4, δηλαδή να πάρει πόντους και δημιουργία που τώρα δεν έχει.

Σε κάθε περίπτωση ο Ολυμπιακός έχει ευχάριστα μπροστά του, με τις επιστροφές και την εσωτερική μεταγραφή, κάτι που θα φέρει και το παράλληλο άνοιγμα του ροτέισον, σε μια περίοδο που ο Μπαρτζώκας χρειάζεται φρέσκα πόδια και χέρια αλλά και καινούργια στοιχεία που μέχρι τώρα δεν είχε η ομάδα στο παιχνίδι της.

Επιπλέον, τις τελευταίες ώρες και με αφορμή τις πληροφορίες ότι η ζημιά του Τόμας Γουόκαπ είναι πιο σοβαρή από ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί, συζητιέται όλο και πιο έντονα το ενδεχόμενο και νέας μεταγραφής γκαρντ! Εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση θα γνωρίζουμε όμως αφού υπάρχει οριστική απόφαση των γιατρών.