Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ σε δηλώσεις του σε ισπανικά μέσα μετά την βράβευση του ως καλύτερος Ισπανός μπασκετμπολίστας της χρονιάς τόνισε πως αν ο Παναθηναϊκός δεν κατακτήσει την Ευρωλίγκα η σεζόν θα είναι αποτυχημένη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: 

«Ας ελπίσουμε ότι θα είναι όπως πέρυσι, όταν φτάσαμε στο τέλος της σεζόν παίζοντας το καλύτερο μας μπάσκετ», ήταν η αρχική του τοποθέτηση.

Για τους τραυματισμούς: «Έχουμε μερικούς σοβαρούς τραυματισμούς και ελπίζουμε ότι θα μπορέσουν να μας βοηθήσουν στο τέλος της σεζόν».

Για τους στόχους της φετινής χρονιάς: «Είμαστε Παναθηναϊκός και πρέπει να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε όλους τους τίτλους. Όταν παίζεις σε μια τέτοια ομάδα, έχεις πίεση κάθε μέρα. Αν δεν κερδίσουμε την EuroLeague, η σεζόν θα είναι αποτυχημένη. Γνωρίζουμε ότι πρέπει να παλέψουμε για κάθε τίτλο, να φτάσουμε στο Final Four. Και τότε, όλα μπορούν να συμβούν». 

Για τον τελικό του Κυπέλλου και την κατάκτηση κόντρα στον Ολυμπιακό: «Ήταν ένας τίτλος που είχαμε χάσει πέρυσι και ήταν αρκετά οδυνηρό .Το να κερδίσεις τον Ολυμπιακό κάνει τον τίτλο ακόμα καλύτερο.  Όλοι έπαιξαν σημαντικό ρόλο. Παίζω πολύ και είμαι πολύ χαρούμενος. Ο προπονητής έχει μεγάλη εμπιστοσύνη σε μένα και κερδίζουμε. Έχουμε μια ομάδα με σπουδαίους παίκτες και ο καθένας είναι πολύ σημαντικός στον ρόλο του. Όταν κερδίζεις, δεν έχει σημασία ποιος ήταν ο καλύτερος παίκτης. το πιο σημαντικό είναι να σηκώσουμε το κύπελλο».

Για την Εθνική Ισπανίας και τη νέα γενιά παικτών: 

«Είναι ένα σημαντικό βήμα για αυτήν την αλλαγή γενιάς που κάνουμε εδώ και χρόνια. Αυτά τα παιδιά (Αλμάνσα, Βιλάρ, Σεντ-Σουπερί) είναι το μέλλον, έχουν ταλέντο. Μερικές φορές, το βλέπω λίγο απ' έξω και με στεναχωρεί λίγο που δεν παίζουν όσο θα έπρεπε. Δεν μου αρέσει να βλέπω ομάδες που δεν έχουν Ισπανούς στην ομάδα τους, είναι λίγο κρίμα».