Μπορεί να κυκλοφορεί διάχυτη η άποψη ότι ο Εργκίν Αταμάν δεν καίγεται κιόλας για να φέρει κάποιον ψηλό, δεδομένου ότι υπάρχουν οι Γκέιμπριελ-Μήτογλου ενώ επιστρέφει ο Γιουρτσεβέν, παρόλα αυτά από την μπασκετική πιάτσα βγαίνει προς τα έξω ότι οι Πράσινοι παραμένουν ενεργοί στην αγορά. Αρκεί να βρεθεί κάποιος παίκτης με τα χαρακτηριστικά που θέλει ο Τούρκος προπονητής.
Διαβάστε επίσης...
Ποια είναι αυτά τα χαρακτηριστικά; Θέλει έναν ψηλό επιπέδου, που να μπορεί να προσαρμοστεί γρήγορα στις απαιτήσεις του Παναθηναϊκού και, το κυριότερο, να έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρωλίγκα. Γιατί αν έρθει ένας ψηλός ακόμα, ο Ματίας Λεσόρ δεν θα πιεστεί καθόλου για να επιστρεψει ή για να έχει πολύ χρόνο συμμετοχής όταν το κάνει.
Από τις παραμέτρους που έχει θέσει ο Αταμάν, συμπεραίνουμε ότι ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να φέρει κάποιον άσχετο Αμερικανό ή, τέλος πάντως, αθλητή που δεν έχει επαφή με την Ευρώπη, κι όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου για να προλάβει να δηλωθεί στην Euroleague. Υπάρχουν τέτοιοι ψηλοί;
Κατά καιρούς έχουμε γράψει μια σειρά από ονόματα που έχουν τεθεί στα υπόψιν των πράσινων: Από τον Ζακ Όγκαστ, που έχει ελληνικό διαβατήριο και ξέρει άριστα τον Παναθηναϊκό και την Ευρωλίγκα, μέχρι τον Λάντρι Νόκο του Πανιωνίου, που είχε θητεία στην Ευρωλίγκα και φέτος στην Basket League παίζει 26+ λεπτά μ.ο. και έχει 10,9 πόντους.
O καλύτερος ψηλός εκτός Euroleague παραμένει αυτή την περίοδο ο Μφιοντού Καμπενγκέλε, που είχε περάσει και από την ΑΕΚ, με 15,9 πόντους και 9,5 ριμπάουντ στο EuroCup φέτος. Αλλά στο EuroCup υπάρχει και ο Κουρ Κουάθ, που πέρσι ήταν στο Λαύριο, με 10,6 πόντους και 7,1 ριμπάουντ, αλλά και ο Τάιλερ Κάβανο που έχει ξαναπαίξει στην Euroleague και φέτος έχει 9,6 πόντους μέσο όρο και 6,3 ριμπάουντ.
Υπάρχει όμως μια ακόμα περίπτωση ψηλού, που έχει διαπρέψει στα χέρια του Αταμάν, είναι 36 ετών και, άρα, φέρει εμπειρία αλλά και γνωρίζει ότι ο ρόλος του είναι περιορισμένος: Πρόκειται για τον Γερμανό Τίμπορ Πλάις, που βλέπει τον κόσμο από τα 2.21 μ., έχει θητεία σε Τζαζ, Μπασκόνια, Μπαρτσελόνα, Βαλένθια, Γαλατασαράι, Εφές και από το καλοκαίρι του 2024 παίζει στη Σικελία για λογαριασμό της Τραπάνι.
Η ομάδα είναι μέσα στην πρώτη 5άδα και ο Πλέις έχει ρόλο με 6 πόντους και 3,4 πόντους μέσο όρο και μένει στο παρκέ περίπου 15 λεπτά σε κάθε αγώνα - Τυπικά δηλαδή αυτά που ψάχνει και ο Παναθηναϊκός μέχρι το τέλος της σεζόν. Αρκεί να προωθήσει τη λύση τού ο Αταμάν για το Τριφύλλι, αλλά και να βρεθεί λύση με την Τραπάνι για να φύγει Φλεβάρη μήνα...