H Euroleague εξέδωσε ανακοίνωση, διευκρινίζοντας ότι υπήρξαν ανακριβή στοιχεία όσον αφορά τα views κάθε ομάδα στα social media.

Παράλληλα, η Euroleague αναφέρει πως αυτά τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σε ελληνικά ΜΜΕ, προήλθαν από εμπιστευτική αναφορά στις δεκαοκτώ ομάδες, συνεπώς θα προχωρήσει σε έρευνα για τη διαροοή τους.
«Η Euroleague Basketball ερευνά επί του παρόντος την πηγή της μη εξουσιοδοτημένης αποκάλυψης και θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει ότι τέτοια περιστατικά δεν θα συμβούν στο μέλλον. Τα δεδομένα που διέρρευσαν δεν αντικατοπτρίζουν επακριβώς τις προβολές βίντεο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης των συλλόγων που συμμετέχουν στην EuroLeague της Turkish Airlines, ούτε τα παγκόσμια στοιχεία της Λίγκας. Η αναφορά που κοινοποιήθηκε στους 18 συμμετέχοντες συλλόγους περιείχε ανακρίβειες λόγω ασυνέπειας στα υποκείμενα δεδομένα», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.
Τα πραγματικά νούμερα φέρνουν τον Παναθηναϊκό στην πρώτη θέση με 90 εκατομμύρια προβολές και τον Ολυμπιακό στην έκτη με 55 (σ.σ. και όχι 71-3 όπως αναφέρθηκε λανθασμένα).

Τα ακριβή στοιχεία προβολών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη λίγκα και τις ομάδες της για την περίοδο από 1η Ιουλίου έως 31 Δεκεμβρίου 2024 και βασισμένα αποκλειστικά σε Facebook, Instagram (εξαιρουμένων των Stories) και X, τις ίδιες πλατφόρμες που αξιολογήθηκαν και στην αρχική έκθεση -σύμφωνα με την Blinkfire-, είναι τα εξής:
Προβολές ανά ομάδα
Παναθηναϊκός AKTOR: 90 εκατ.
Παρτιζάν: 84.1 εκατ.
Ερυθρός Αστέρας: 73.5 εκατ.
Ζαλγκίρις Κάουνας: 63.4 εκατ.
Ρεάλ Μαδρίτης: 59 εκατ.
Ολυμπιακός: 55.2 εκατ.
Φενέρμπαχτσε: 50.4 εκατ.
Μπαρτσελόνα: 48.1 εκατ.
Παρί: 44.8 εκατ.
Μπασκόνια: 22,5 εκατ.
Μονακό: 20.9 εκατ.
Μπάγερν Μονάχου: 20.5 εκατ.
Μακάμπι: 13.8 εκατ.
Βιλερμπάν: 10.8 εκατ.
Βίρτους Μπολόνια: 8.1 εκατ.
Αναντολού Εφές: 6.9 εκατ.
Αρμάνι Μιλάνο: 5.4 εκατ.
Άλμπα Βερολίνου: 3.1 εκατ.