Ηταν το μόνο λάθος που έκανε ο Γιώργος Πρίντεζης στα τελευταία δύο παιχνίδια. Δηλαδή, στην «εκκωφαντική» νίκη του πρώτου ματς στη Σιένα και στην ήττα (με ένα πόντο μόνο: 81-80) στο δεύτερο παιχνίδι. Ο 27χρονος κάνει μεγάλη σεζόν και όχι μόνο μερικά μεγάλα παιχνίδια. Εβαλε 20 πόντους στο 1-0 και 15 στο 1-1 της σειράς. Εκανε όμως, το λάθος της τελευταίας φάσης.

Ο Ολυμπιακός πήρε έναν αναπάντεχο δώρο από τον Ιγκόρ Ρακόσεβιτς. Ο Σέρβος έχασε δύο ελεύθερες βολές, κάτι που μπορεί να συμβεί όταν ένας παίκτης εκτελεί, ειδικά σε ένα κρίσιμο σημείο, αλλά θεωρητικά ήταν... αδύνατο να αστοχήσει αυτός! Πόσο μάλλον δύο φορές. Διότι, πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους του ίδιους σε βάθος ετών. Ο Ρακόσεβιτς σπάνια σούταρε με ποσοστά καριέρας από τη βολή κάτω του 90%. Υπάρχαν χρονιές ολόκληρες που τελείωνε με 91-92 ακόμα και 93 τοις εκατό! Νούμερο άπιαστο ακόμα και για τους θρυλικούς σκόρερ όλων των εποχών. Κι όταν τις έχασε ο Ολύμπιακός δεν χρειαζόταν ένα... απλό και ταπεινό δίποντο.

Βέβαια, υπήρχε ένα πρόβλημα. Απέμεναν 5'' και η μπάλα πήγε στα χέρια του Πρίντεζης, ο οποίος... μάζεψε το ριμπάουντ και τότε πήρε μία... θολή απόφαση: Εβαλε το κεφάλι κάτω! Επέλεξε να ορμήσει, να σπαταλήσει ντρίπλες και μοιραία στριμώχθηκε. Ο ΜακΚάλεμπ βούτηξε τη μπάλα και ο Ολυμπιακός έμεινε με το παράπονο! ΕΠΡΕΠΕ κάπως να βρεθεί ένα σουτ, άσχετα αν έμπαινε ή όχι. Τουλάχιστον, δεν θα υπήρχε το παράπονο. Ακόμα κι έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» μάλλον βελτιώθηκαν μέσα από αυτή τη διαδικασία. Εδειξαν χαρακτήρα, επέστρεψαν και βρέθηκαν με τη μπάλα στα χέρια στην τελευταία επίθεση την ώρα που η Σιένα ήταν έναν πόντο μπροστά. Κατά κάποιον τρόπο και αν αναλογιστεί κανείς την εικόνα και την πορεία του δεύτερου ματς της Ιταλίας, πρόκειται για μία επιτυχία.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε... τελειώσει. Να ήταν ουσιαστικά ήδη στο Final Four. Τώρα όμως, έχει πολύ δουλειά μπροστά του... Δύο συνεχόμενες νίκες σε αυτό το επίπεδο -έστω κι αν μιλάμε για εντός έδρας ματς- δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι όμως, κάτι που ΠΡΕΠΕΙ να γίνει!

Πηγή: sday.gr