Τον τίτλο δεν τον υιοθετούμε. Όχι ότι ο Σπανούλης έπαιξε καλά με την Σιένα, αλλά δεν ήταν αρνητικός, όπως θέλουν να τον παρουσιάσουν μπόλικοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού (όχι μόνο χθες, αλλά γενικώς τον τελευταίο καιρό).

Εκτός των άλλων, δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι ο 30χρονος γκαρντ τα έδωσε όλα στο πρώτο μισό της της χρονιάς (όταν πάλι πολλοί έλεγαν ότι παίζει μόνος του και δεν έχει βοήθεια από τους συμπαίκτες του) και είναι φυσιολογικό τώρα να του βγαίνει κάποια κούραση. Και άλλωστε το μπάσκετ είναι ομαδικό και συν τοις άλλοις πλέον (σε σχέση δηλαδή με το πρώτο μισό της χρονιάς) ο Ολυμπιακός έχει τον Λο, άρα δεν απαιτείται από τον Σπανούλη να τα κάνει όλα.

Το βασικό θέμα μας, βεβαίως, δεν θα μπορούσε να είναι ο Σπανούλης, αλλά ο μαγικός Ολυμπιακός, που διέλυσε την Σιένα και έκανε το πιο σημαντικό βήμα για την πρόκρισή στο φάιναλ-φορ της Πόλης. Δεν ήταν τίποτε άλλο, πάντως, παρά ο Ολυμπιακός του ΣΕΦ, εκείνος, που δεν χάνει εκεί σχεδόν από κανέναν. Ή αν θέλετε ήταν ο σφριγηλός Ολυμπιακός των δύο τελευταίων μηνών, εκείνος ο Ολυμπιακός, που είχε υποσχεθεί στους φίλους της ομάδας ο Ντούσαν Ίβκοβιτς στις αρχές της σεζόν: «Τον πραγματικό Ολυμπιακό θα τον δείτε μετά τον Ιανουάριο» είχε πει ο Ντούντα και δικαιώνεται, αφού βεβαίως στο μεταξύ χρειάστηκε να γίνουν δύο διορθωτικές κινήσεις και στις θέσεις των άγουρων Λούκας και Χάουαρντ να αποκτηθούν οι έμπειροι, οι πιο έτοιμοι και ποιοτικοί Ντόρσει και Λο.

Πριν βγει η... χοντρή, που έλεγε και ο Γιατζόγλου, δεν τελειώνει ένας αγώνας μπάσκετ. Έτσι και σε αυτή την σειρά. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ κοντά στην Πόλη, αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή, καθώς η Σιένα θα αντιδράσει. Είναι ποιοτική, έμπειρη, αν και παράλληλα φαίνεται να μην έχει και δυνάμεις. Αφήστε που μπορεί να μην παίξει και ο Μος, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Όλοι οι οιωνοί λένε, λοιπόν, Ολυμπιακό, αλλά στα μεγάλα πανηγύρια, έρχονται και οι μεγάλες καταστροφές.

Το μπάσκετ σε αυτό το επίπεδο είναι ρευστό και οι Πειραιώτες θα πρέπει να δείξουν την απαραίτητη προσοχή για να πάρουν κάτι, που αξίζουν. Θεωρούμε ότι εδώ, που έφθασαν, δεν θα χύσουν την καρδάρα με το γάλα: το ΣΕΦ άλλωστε είναι πολύ δύσκολο να αλωθεί από ομάδες όπως η Σιένα. Μόνο Παναθηναϊκός, Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ έχουν την δυναμική να τα καταφέρουν. Η Παρασκευή πλησιάζει, μαζί και οι απαντήσεις: λίγες ώρες, λοιπόν, υπομονή.

Πηγή: sday.gr