Facebook Pixel NBA: Οι Σπερς με Γουαμπενιαμά χτίζουν ομάδα για την επόμενη δεκαετία - Σαν να κέρδισαν τον πρώτο λαχνό στο Τζόκερ
Μπάσκετ
NBA
| 2023-05-17 17:21:00

Οι Σπερς με Γουαμπενιαμά χτίζουν ομάδα για την επόμενη εικοσαετία - Σαν να κέρδισαν πρώτο λαχνό στο Τζόκερ

του Θοδωρή Σούκα

Το παιδί θαύμα του γαλλικού μπάσκετ θα φορέσει τα σπηρούνια του και είναι έτοιμο να κατακτήσει την άγρια Δύση. Το Σαν Αντόνιο θα αποκτήσει τον "μικρό αρχηγό" του και οι φίλαθλοι των Σπερς πανηγυρίζουν σαν να πήραν ήδη το πρωτάθλημα. Το μπάσκετ δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο!

Σαν να κέρδισε τον πρώτο λαχνό στο Τζόκερ, το Λόττο και το Λαϊκό Λαχείο μαζί πανηγύρισε ο εκπρόσωπος των Σαν Αντόνιο Σπερς, Πίτερ Τζον Χολτ το δικαίωμα επιλογής στο νούμερο ένα των Ντραφτ του 2023. Οι εκπρόσωποι των υπολοίπων ομάδων παρακολουθούσαν την διαδικασία σαν κέρινα ομοιώματα. Οι αντιδράσεις τους ήταν ανύπαρκτες, αλλά όταν η λοταρία έφτασε στο νούμερο δύο και στο Σαν Αντόνιο συνειδητοποίησαν την τύχη τους άρχισε το πάρτι!

Την ίδια ώρα χιλιάδες φίλαθλοι των Σπερς, που παρακολούθησαν την διαδικασία με κομμένη ανάσα από τα sports bars του Σαν Αντόνιο, ξεσπούσαν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς, λες και η ομάδα τους έβαλε γκολ σε τελικό Μουντιάλ. Ούτε οι Αργεντινοί δεν πανηγύρισαν έτσι όταν ο Μέσι σήκωσε το παγκόσμιο κύπελλο.

Ο λόγος έχει ονοματεπώνυμο. Λέγεται Βίκτωρ Γουαμπενιαμά! Στο Σαν Αντόνιο έχουν χάσει το μυαλό τους και ονειρεύονται την ομάδα τους στην κορυφή του κόσμου.

Η τρέλα που επικρατεί στον Σαν Αντόνιο είναι απολύτως δικαιολογημένη αφού αν o Γάλλος είναι υγιής και ανταποκριθεί έστω και στον ελάχιστο βαθμό στις προσδοκίες τότε έχει την δυναμική να μεταμορφώσει μια ομάδα από ανύπαρκτη σε κυρίαρχη για τις επόμενες δύο δεκαετίες.  

Ενθουσιασμένος όμως είναι και ο Γουαμπενιαμά που παρακολούθησε την διαδικασία από το Παρίσι μαζί με την οικογένεια του και τους φίλους του. Η δυναστεία των Γάλλων στο Σαν Αντόνιο θα συνεχιστεί αφού ο Βίκτορ παίρνει την σκυτάλη, από τον Τόνι Πάρκερ και τον Μπορίς Ντιαό. 

Η άφιξη του στο Σαν Αντόνιο ήταν θέλημα (μπασκετικού) θεού. Το παιδί θαύμα του γαλλικού μπάσκετ παρουσιάζεται σαν έτοιμο από καιρό, αφού είχε φορέσει την φανέλα των Σπερς μια δεκαετία νωρίτερα, όπως αποκάλυψε με τιτίβισμα του ο πρώην σούπερ σταρ του ΝΒΑ και νυν ιδιοκτήτης της Βιλερμπάν Τόνι Πάρκερ. 

Τα ντραφτ του 2023 θα διεξαχθούν στις 22 Ιουνίου στο Μπρούκλιν και από εκείνη την στιγμή και μετά το μπάσκετ θα αλλάξει! Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι τις δύο φορές που οι Σαν Αντόνιο Σπερς είχαν δικαίωμα να επιλέξουν το νούμερο ένα πήραν τον "ναύαρχο" Ντέιβιντ Ρόμπινσον το 1987 και τον Τιμ Ντάνκαν μια δεκαετία μετά. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags