Πρόκειται για το τρίτο, μεγαλύτερο ποσό που δαπανήθηκε ποτέ στην εξειδικευμένη κατηγορία των αθλητικών «memorabilia», μετά τα 10.1εκ. δολάρια με τα οποία, τον Σεπτέμβριο του ‘22 «χτυπήθηκε» η φανέλα με το Νο 23, που ο Τζόρνταν φόρεσε το ’98, στον τελευταίο του τελικό Nba με τους Σικάγκο Μπουλς. Αλλά και τα 9.3 εκ. δολάρια με τα οποία, τον Μάιο του ’22 αγοράστηκε η φανέλα που ο Ντιέγκο Μαραντόνα φορούσε στα προημιτελικά του Μουντιάλ ’86, με την Αγγλία: το περίφημο παιχνίδι του γκολ με «το χέρι του Θεού», αλλά και ενός δεύτερου, με σλάλομ, που πριν μερικά χρόνια ψηφίστηκε από την Fifa ως «Γκολ του Αιώνα».
Διαβάστε επίσης...
Οι «κυνηγοί κειμηλίων» όμως, εξακολουθούν να δείχνουν τις προτιμήσεις τους για τα αντικείμενα με τα οποία ο 60χρονος, σήμερα Τζόρνταν έγραψε την Ιστορία του παγκόσμιου μπάσκετ και ας έχουν ήδη περάσει είκοσι χρόνια από τότε που αποχαιρέτησε τα παρκέ.
Ουδείς γνωρίζει εάν οι «κυνηγοί» είναι πολλοί ή ένας. Γεγονός είναι πάντως, πως φημολογείται ότι πίσω από την αγορά του πακέτου με τα έξι διαφορετικά παπούτσια βρίσκεται η εταιρία του Γάλλου- Ισραηλινού μεγιστάνα, Πατρίκ Ντράχι που τον περασμένο Απρίλιο είχε αντίθετα πουλήσει έναντι 2.2εκ. δολαρίων το ζευγάρι sneacker που ο Τζόρνταν φορούσε στον τελικό Nba του ’98.
Αυτή τη φορά, στο πανάκριβο «πακέτο» των 8εκ. δολαρίων δεν συμπεριλαμβάνονταν τρία ζευγάρια, αλλά έξι διαφορετικά, αθλητικά παπούτσια, από ένα «Air Jordan» για κάθε τελικό Nba που ο μεγαλύτερος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών κατέκτησε με τους Σικάγκο Μπουλς και που κάθε φορά χάριζε στον φίλο του Τιμ Χάλαμ, την εποχή εκείνη παράγοντα, αλλά και υπεύθυνο επικοινωνίας των Μπουλς. Το μοντέλο VI, για το πρωτάθλημα του ’91, το VII για το ’92, το VIII για το ’93, το XI για το ’96, το XII για το ’97 και το XIV για το ’98…