Facebook Pixel Κρις Πολ, ο καταραμένος παίκτης (BINTEO)
Μπάσκετ
NBA
| 2024-04-19 14:12:00

Κρις Πολ, ο καταραμένος παίκτης - Ο Χάρι Κέιν του μπάσκετ (BINTEO)

Του Γιώργου Βροντάκη
Κρις Πολ, ο καταραμένος παίκτης - Ο Χάρι Κέιν του μπάσκετ (BINTEO)

Η προσπάθειά του να δοκιμάσει την τύχη του στους Ουόριορς καταλήγει σε πλήρη αποτυχία. Τεράστια πτώση και 19 σεζόν χωρίς δαχτυλίδι.

Στο ποδόσφαιρο ο Χάρι Κέιν θεωρείται ο πιο καταραμένος παίκτης, αφού και τώρα που μεταγράφηκε στη Μπάγερν Μονάχου κατάφερε η γερμανική ομάδα να χάσει τη Bundesliga έπειτα από 11 διαδοχικές κατακτήσεις με τον Άγγλο φορ να παραμένει χωρίς τίτλο.

Ο αντίστοιχος Χάρι Κέιν του μπάσκετ είναι ο Κρις Πολ. Ενας χαρισματικός πόιντ γκαρντ που αποφάσισε να πάει στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς για να πάει ένα πρωτάθλημα και τελικά έμεινε εκτός πλέι οφ.

Υπάρχουν παίκτες που, απλά, δεν γεννήθηκαν για να κερδίζουν. Αυτό συμβαίνει στον Κρις Πολ, έναν άντρα με τεράστιο ταλέντο που στοιχειώνεται. Ένας από τους καλύτερους πόιντ γκαρντ στην ιστορία του μπάσκετ, πιθανώς ο καλύτερος της γενιάς του, και ένα αστέρι που μπαίνει σε αυτό το επίλεκτο γκρουπ εκείνων που δεν έχουν κερδίσει ποτέ δαχτυλίδι πρωταθλητή.

Μια ατυχία που μοιράζεται με άλλους μεγάλους όλων των εποχών: τον Καρλ Μαλόουν, τον Τζον Στόκτον, τον Πάτρικ Γιούινγκ. Μια σειρά από ονόματα που δεν είναι ατελείωτα, αλλά που η καριέρα τους έχει καθοριστεί από τις αποτυχίες τους και όχι από τις επιτυχίες τους, αν μετρήσουμε ως τέτοιο το γεγονός ότι δεν έχουν κατακτήσει ένα πρωτάθλημα που μπορεί να πάει μόνο σε μία ομάδα ανά σεζόν. 

Ο Κρις Πολ μόλις ολοκλήρωσε την 19η σεζόν του στο ΝΒΑ και μόνο ο Βινς Κάρτερ (21) και ο Τζαμάλ Κρόφορντ (20) ολοκλήρωσαν περισσότερα από αυτόν χωρίς να κερδίσουν το δαχτυλίδι του πρωταθλητή.

Τώρα, ο Κρις Πολ θα πρέπει να σκεφτεί αν θα συνεχίσει το μπάσκετ αφού κοντεύει στα 39.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags