Πολύ δύσκολο το βλέπει ο Άνταμ Σίλβερ να γίνει κάποιο φιλικό παιχνίδι ομάδας από το ΝΒΑ με ομάδες από την Ελλάδα, τη Σερβία και τη Σλοβενία.

Ο κομισάριος του ΝΒΑ, με αφορμή την επιθυμία της Παρτιζάν Βελιγραδίου να διοργανώσει φιλικό με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς στη μνήμη του Ντέγιαν Μιλόγεβιτς, δήλωσε ότι για οικονομικούς λόγους δεν φαίνεται εφικτό να διεξαχθούν τέτοια ματς, καθώς απαιτούνται πάρα πολλά λεφτά.

«Θα ήθελα να πω ότι ο Νίκολα (Γιόκιτς) και ο Λούκα (Ντόντσιτς) ρώτησαν αν το NBA θα μπορούσε να έρθει στη Σερβία ή τη Σλοβενία. Θα έλεγα ότι είναι πολύ δύσκολο, γιατί η διοργάνωση αυτών των αγώνων είναι εξαιρετικά απαιτητική από άποψη πόρων και σχεδόν ποτέ δεν έχει οικονομικό νόημα ως μεμονωμένη εκδήλωση. Και όπου έχει νόημα, είτε είναι στην Πόλη του Μεξικού, στο Παρίσι ή εδώ στο Άμπου Ντάμπι, είναι μέρος μιας πολυετούς πρωτοβουλίας.

Παναθηναϊκός - Παρτιζάν
InTime/ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Εκτιμώ το πάθος των φιλάθλων στη Σερβία, τη Σλοβενία και την Ελλάδα, καθώς και παίκτες όπως ο Γιόκιτς, ο Αντετοκούνμπο και ο Ντόντσιτς, όταν πρόκειται για την πρωτοβουλία να διοργανώσουν αγώνες στις χώρες και τις πόλεις τους. Ωστόσο, δεν είναι εύκολο να οργανωθούν. Είναι κάτι που θα το λάβουμε υπ’ όψιν και στο μέλλον, η διοργάνωση αυτών των παιχνιδιών γίνεται όλο και πιο ακριβή», δήλωσε ο Σίλβερ στη «Μοzzart Sport».

O Γιάννης Αντετοκούνμπο
InTime/ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για λογαριασμό του Παναθηναϊκού δεν έχει κρύψει τη δική του επιθυμία για ένα φιλικό των πρωταθλητών Ευρώπης με ομάδα του ΝΒΑ, αλλά ο Σίλβερ -με βάση αυτά που ανέφερε- δείχνει διστακτικός για να βρεθεί και στη χώρα μας μια ομάδα από το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.