Ο Κώστας Σλούκας μίλησε στην εκπομπή "Magic Euroleague" του sdna.gr, όπου αποκάλυψε ότι δεν θα ενισχύσει την Εθνική Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όπως τόνισε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, ακόμα και αν δεν αντιμετώπιζε θέμα τραυματισμού, δεν θα θεωρούσε ηθικό σωστό να συμμετάσχει στην Ολυμπιάδα παίρνοντας τη θέση κάποιου άλλου παίκτη εφόσον δεν έλαβε μέρος στο Προολυμπιακό Τουρνουά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Σλούκας:

Για την επιστροφή της Εθνικής Ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον λόγο που δεν έπαιξα: «Κατέβηκα για να αγωνιστώ. Δεν ξέρω από πού ξεκίνησε η φιλολογία πως εγώ κατέβηκα για να μην παίξω. Γενικότερα όπως έχετε καταλάβει το επικοινωνιακό κομμάτι δεν το έχω. Ούτε έχω επαφές με δημοσιογράφους, ούτε διαρρέω πράγματα. Είμαι ωμός, δεν το παίζω το παιχνίδι. Είπα στη συνέντευξη Τύπου τι με είχε προβληματίσει. Δεν καταλαβαίνω γιατί πίστευαν πως δεν θα κατέβω. Δεν είχα πρόβλημα δύο μηνών, που ακούστηκε, αυτό δεν ισχύει. Παίζαμε ανά μία μέρα τους τελικούς, ήταν πρόβλημα και λόγω της ηλικίας και λόγω της καταπόνησης. Οι χρονιές φέτος είναι 80 αγώνων. Βάλτε και την προετοιμασία. Δεν είχαμε την προστασία του ΝΒΑ, εκεί ξεκουράζονται και έξι μήνες. Μία θέση, όπως του γκαρντ, έχει πολύ μεγάλη καταπόνηση. Κάνεις περισσότερα χιλιόμετρα με καταπόνηση και κόντρα. Έβγαλα μια κύστη πίσω από το γόνατό μου παίζοντας μέρα παρά μέρα. Θεώρησα πως δεν είναι κάτι σοβαρό. Μίλησα με τον Σπανούλη και του είπα πως θέλω να αγωνιστώ και να έρθω στην Εθνική Ομάδα. Βασικό πρόσωπο για εμένα είναι ο Βασίλης, έχω πολύ καλές σχέσεις μαζί του και τον θεωρώ πολύ καλό προπονητή. Οπότε, κατεβαίνω στην Εθνική. Κάνω την μαγνητική μου, λέω θα περάσει. Αγωνιζόμαστε τόσα χρόνια με προβλήματα. Εμπιστεύομαι πάρα πολύ και τη γνώμη του Παναθηναϊκού και έναν γιατρό, τον κ. Διονύση Χίσσα, που γνωρίζει τι συμβαίνει στο γόνατο μου. Τυγχάνει να είναι και ο χειρούργος του Σπανούλη. Μου είπε πως έχω θέμα και αν συνεχίζω να αγωνίζομαι είναι πιθανό να μπω αργότερα σε σοβαρό χειρουργείο. Με θορύβησε αυτό, έβαλα κάτω τα δεδομένα, μίλησα με τον Βασίλη και μου είπε αν θέλω να ξεκουραστώ τελείως, αν περάσουμε να βοηθήσω στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Του είπα πως θέλω πάρα πολύ, στεναχωρήθηκα που δεν ήμουν στη χθεσινή παρέα. Χαίρομαι για τα παιδιά, έχω στείλει σε όλους μηνύματα. Αλλά, έπρεπε να καθίσω έξω, γιατί έχω ακόμα 2-3 χρόνια μπάσκετ μπροστά μου. Το να κάνεις ένα χειρουργείο χόνδρου είναι κάτι πολύ δύσκολο».

Για το αν υπάρχει περίπτωση να βοηθήσει την Εθνική Ομάδα στην τελική φάση των Ολυμπιακών Αγώνων: «Από εκεί και πέρα μπαίνει και ο λόγος του Παναθηναϊκού, που είπε έξι εβδομάδες off και βλέπουμε με νέα μαγνητική. Είναι απαγορευτικό. Και ηθικά μέσα μου δεν είναι σωστό, δεν είναι εντάξει. Εγώ ξεκουράζομαι τώρα, έκανα δυο - τρία μπάνια παραπάνω και τα παιδιά ιδρώνουν για να πετύχουν κάτι για την Εθνική Ομάδα. Θα έρθω εγώ, ενώ πέρασαν όλο το δύσκολο; Έπεσε στο τραπέζι, μου είπε ο Βασίλης αν θέλω να το συζητήσουμε. Του είπα πως έχω ενδοιασμούς και πως δεν υπήρχε ούτε μία στο εκατομμύριο αν δεν παίξω στο Προολυμπιακό να πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν σκέφτομαι ποτέ έτσι, δεν θα το έκανα ποτέ. Δεν το έχω ζήσει ποτέ, ήταν όνειρο οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο χθες ήταν δακρυσμένος, το λέω και ανατριχιάζω. Ο Γιάννης, που έχει πάρει τα πάντα, είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο. Είναι πολύ μεγάλη η τιμή. Όμως, η αλήθεια είναι πως δεν θα μπορέσω να το ζήσω αυτό. Είναι κάτι στενάχωρο για εμένα».

Για το ότι δεν πήγε στην Εθνική την τελευταία διετία: «Τα τελευταία έξι καλοκαίρι αγωνίζομαι σχεδόν πάντα με τραυματισμό. Στο Παγκόσμιο που είχα πάει στην Κίνα είχα μαυρισμένο πόδι, έκανε πρωί - βράδυ θεραπείες, μου είχαν πει να είμαι έναν μήνα έξω. Δεν ήμουν αυτός που ήθελα, αλλά είχα πάει να βοηθήσω».

Για το αν αποσύρεται από την Εθνική Ομάδα: «Όχι αυτό δεν σημαίνει απόσυρση. Θέλω να πιστεύω πως θα βοηθήσω την Εθνική στο Eurobasket αν έχω την υγεία μου. Η Εθνική Ομάδα δεν είναι μια απλή ομάδα για εμένα. Όπως έχω πει, πήγαινα στην Εθνική 11-12 χρόνων, μαζί με τον "Παπ". Βρισκόμασταν από 12 χρόνων σε ένα γήπεδο για προπόνηση. Είμαστε παρέα με αυτά τα παιδιά. Με τον "Παπ", τον Παπαπέτρου, τον Νικ. Θέλω πραγματικά να πετύχει η Εθνική για αυτά τα παιδιά. Είμαστε μακριά εδώ και χρόνια από ένα μετάλλιο, μία διάκριση. Ευθύνομαι και εγώ, δεν ήμουν αυτός που ήθελα. Θέλω πραγματικά να πετύχει η Εθνική για όλο τον κόσμο και τα παιδιά τα ίδια».