Facebook Pixel Οτσόα: Ο άνθρωπος που κατέβασε τα ρολά με τη Βραζιλία είναι ελεύθερος!
Ποδόσφαιρο
| 2014-06-19 09:00:00

Οτσόα: Ο άνθρωπος που κατέβασε τα ρολά με τη Βραζιλία είναι ελεύθερος!

Οτσόα: Ο άνθρωπος που κατέβασε τα ρολά με τη Βραζιλία είναι ελεύθερος!

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα παικτών που έχουν βγάλει μάτια στο Football Manager και παλιά στο Championship Manager, αλλά εξαφανίστηκαν στην πορεία και ποτέ δεν έπαιξαν μπάλα. Κάποιοι νόμιζαν ότι ο Οτσόα θα ανήκε σε αυτή την κατηγορία αλλά διαψεύστηκαν.

Ο γκολκίπερ του Μεξικού ήταν -μέχρι το Football Manager 2010- μια πολύ καλή αγορά. Αργότερα και ειδικά με τη μεταγραφή του στη γαλλική Αζαξιό τα στατιστικά του έπεσαν. Στη δεύτερη αγωνιστική του πρώτου ομίλου, η διοργανώτρια Βραζιλία πίστευε ότι θα είχε ένα εύκολο έργο κόντρα στο Μεξικό. Τον βρήκε όμως απέναντί της να κρατάει την εστία του ανέπαφη, με πολλές επεμβάσεις, τρεις εκ των οποίων απαιτούν υψηλά αντανακλαστικά.

Ο Μεξικανός ήταν παλιότερα και στο στόχαστρο του Ολυμπιακού και συγκεκριμένα το 2011, χωρίς όμως η ομάδα του λιμανιού να προχωρήσει στην αγορά του. Είχε την ευκαιρία να τον αποκτήσει δωρεάν καθώς η America, πρώτη ομάδα της καριέρας του τον άφησε το καλοκαίρι εκείνου του έτους. Ο ίδιος δήλωσε πως η μεταγραφή του χάλασε γιατί βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπιγκ. Ντοπαρισμένος …τερματοφύλακας; Λίγο ασυνήθιστο στο ποδόσφαιρο. Όπως και να έχει η μεταγραφή δεν προχώρησε και ο κατσαρομάλλης βρέθηκε να παίζει στην Αζαξιό η οποία μάλιστα φέτος υποβιβάστηκε και τον αποχαιρέτησε από το ρόστερ της!

Πολλοί θα αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν να προτείνουμε για μεταγραφή έναν παίκτη που έπαιζε στην 20η και τελευταία ομάδα της χώρας του. Η αλήθεια είναι ότι η Αζαξιό στηριζόταν σε ένα ρόστερ κυρίως 18 παικτών, έχοντας στόπερ (κρατηθείτε) τον Cedric Kante πρώην στόπερ του Παναθηναϊκού στα 34 του και αμυντικό χαφ τον Ricardo Faty του Άρη! Η άμυνά της έχει παίκτες γύρω στα 30, οι οποίοι δεν έπαιξαν ποτέ σε μεγάλη ομάδα, με εξαίρεση τον Ronald Zubar που έπαιζε κάποτε στη Μαρσέιγ και 15 φορές στην Εθνική Ελπίδων Γαλλίας. Πώς περιμένει κάποιος μια ομάδα με παίκτες τέτοιας ικανότητας να μην υποβιβαστεί; Ναι μεν φέρει ευθύνη ο τερματοφύλακας, αλλά όταν εκτίθεται από όλη την άμυνα τότε το να δεχθεί γκολ είναι κάτι που δεν μπορεί να αποφευχθεί.

Ας δούμε αναλυτικά το προφίλ του Οτσόα στο Football Manager 2014 που στα 29 του χρόνια και μετά από αυτή την εμφάνιση θα κινήσει αρκετό ενδιαφέρον πάνω του για δεύτερη φορά. Πόσο μάλλον τώρα που είναι ελεύθερος, άρα όποια ομάδα τον αποκτήσει δεν θα βάλει καν το χέρι στην τσέπη, παρά μόνο στο εφάπαξ ποσό μεταγραφής του παίκτη και τον μισθό του!

Προφίλ

Guillermo Ochoa
Ημ. Γέννησης:
13/7/1985
Θέση: Τερματοφύλακας
Πόδι: Δεξί
Current Ability: 138
Potential Ability: 150
Αξία στο Transfermarkt.de: 5 εκατομμύρια ευρώ

Ο Οτσόα έχει 211 συμμετοχές στα 7 χρόνια του στην Αμέρικα και 112 στην Αζαξιό. Παίζει μια ζωή βασικός τόσο στις ομάδες όσο και στην εθνική Μεξικού, όπου από το 2005 έχει 60 συμμετοχές, με αναπληρωματικό τον μεγαλύτερό του (33 ετών) Corona. Με ύψος 1.85, στο Football Manager 2014 ο Οτσόα έχει Jumping 12 και Rushing Out 11, το οποίο αντισταθμίζει με το Aerial Ability στο 15.

Τα αντανακλαστικά του είναι ιδιαίτερα υψηλά στο 16, ενώ στο μπλοκάρισμα έχει μόλις 11. Η επικοινωνία με την άμυνά του είναι στο 12 και η Τοποθέτησή του στο 16. Τα δύο αυτά 16άρια είναι πολύ βασικά για έναν τερματοφύλακα αν σκοπεύει να παίξει σε ματς όπου θα βομβαρδιστεί από σουτ (όπως έγινε με τη Βραζιλία) και τον ενδιαφέρει μόνο να διώξει την μπάλα.

Σε γενικές γραμμές ως ελεύθερη μεταγραφή, ο Οτσόα θα μπορούσε κάλλιστα να αγοραστεί από ελληνική ομάδα που χρειάζεται νέο απόκτημα κάτω από τα γκολπόστ. Όπως για παράδειγμα ο ΠΑΟΚ.

Καθίστε στον Πάγκο
[Με e-mail στο [email protected]]
Στείλτε θέματα προς συζήτηση, screenshots ή απορίες στο παραπάνω e-mail 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags