Αθλητικό Σαν Σήμερα: 8 Σεπτεμβρίου

1960: Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης ο διάδοχος του ελληνικού θρόνου Κωνσταντίνος, σημαιοφόρος της Ελληνικής αποστολής, κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα στην κατηγορία "Ντράγκον" με το σκάφος "Νηρεύς". Ο Κωνσταντίνος ήταν πηδαλιούχος και στο πλήρωμα υπήρχε ο Οδυσσέας Εσκιτζόγλου και ο Γιώργος Ζαΐμης, οι οποίοι έγραψαν ιστορία. 

 Αυτό ήταν το πρώτο Χρυσό Ολυμπιακό Μετάλλιο μετά το 1912. Τότε, η Ελλάδα είχε κατακτήσει με τον Κώστα Τσικλητήρα στη Στοκχόλμη δύο μετάλλια.

Σημειώνεται ότι η αδελφή του Κωνσταντίνου, η πριγκίπισσα Σοφία και μετέπειτα Βασίλισσα της Ισπανίας, αποτελούσε αναπληρωματικό μέλος του πληρώματος. Το εβδομαδιαίο περιοδικό «Εικόνες» είχε τον νεαρό διάδοχο Κωνσταντίνο στο εξώφυλλό του σημειώνοντας στον τίτλο «ο θριαμβευτής».

1972: Ο Ηλίας Χατζηπαυλής κατακτά το αργυρό μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα στην κλάση FINN με 71 βαθμούς ποινή έναντι 58 του πρώτου νικητή Γάλλου Σερζ ορί και 74.7 του τρίτου Ρώσου Βίκτωρ Ποταπόβ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου.

1974: Ολοκληρώνεται το 11ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αθλητισμού (ΕΠΑ) στο Ολίμπικο της Ρώμης που ξεκίνησε στις 2 του ιδίου μήνα. Πρώτη φορά τελούνται τα 3χλμ γυναικών.

1990: Η Γκαμπριέλα Σαμπατίνι κατακτά τον πρώτο της τίτλο σε Grand Slam όταν κερδίζει στον τελικό του US Open την Στεφι Γκράφ με 6-2, 7-6.

2002: Η Γιουγκοσλαβία κατακτά την πρώτη θέση στο Μουντομπάσκετ της Ιντιανάπολης νικώντας την Αργεντινή 84-77 σε έναν συγκλονιστικό τελικό που κρίθηκε στην παράταση. Είναι ο πέμπτος τίτλος (δεύτερος συνεχόμενος) για τους πλάβι.