Πολύ θετικά στοιχεία βλέπει στην Εθνική μπάσκετ ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, δήλωσε όμως και ανήσυχος εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Ο παλαίμαχος σέντερ, μιλώντας στο Μetropolis 95.5, ανέφερε ότι είναι θελκτικό το γρήγορο μπάσκετ που παίζουν οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη, τόνισε ωστόσο ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί και πολύ εύκολα από τους αντιπάλους.

«Ήταν η πρώτη φορά που ήρθε ο Βασίλης (Σπανούλης) και χειροκροτήθηκε. Η Θεσσαλονίκη είναι η πρωτεύουσα του μπάσκετ. Οι Θεσσαλονικείς αγαπούν το μπάσκετ. Το μπάσκετ εμφανίστηκε και άρχισε να μεγαλώνει από την πόλη αυτή. Μου άρεσε αρκετά η Εθνική. Είδα ωραίο μπάσκετ, αιφνιδιασμούς, γρήγορες επιθέσεις και θέαμα. Ένας απλός φίλαθλος το εκτίμησε πολύ.

Είδα όμως και δυσκολίες στο αργό παιχνίδι και στο πέντε εναντίον πέντε. Το πώς θα πάει στη Γαλλία είναι ένα θέμα. Θα θέλουν πολλοί να παρακολουθήσουν την ομάδα να παίζει, γιατί ο αιφνιδιασμός που κάνει και οι 95+ πόντοι που βάζει είναι θέαμα. Είναι πικρά και γλυκά τα συναισθήματά μου.

Μου αρέσει το γρήγορο παιχνίδι που παίζει, αλλά δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικό θα είναι. Εύκολα μπορείς να σταματήσεις το γρήγορο παιχνίδι. Αν μπορέσει να παίξει τόσο καλά, έχει το πλεονέκτημα. Είναι ένα θέμα για το τι θα γίνει. Έχω μια ανησυχία για το πώς θα πάει το μπάσκετ που παίζει και η Εθνική στο Παρίσι», είπε ο Παπαδόπουλος.

Παράλληλα, σχολίασε και την αγωνιστική εικόνα του Γιώργου Παπαγιάννη, λέγοντας σχετικά: «Είναι ένας σύγχρονος ψηλός. Προσπαθεί να κάνει το κάτι διαφορετικό. Μας έχει μπερδέψει αν είναι ψηλός και κοντός. Υστερεί λίγο με την πλάτη, αλλά το μειονέκτημα αυτό καλύπτεται με το γρήγορο του παιχνίδι και όταν παίζει σε όλο το γήπεδο».