Οι Ισπανοί έχουν βρει ένα μεγάλο πρόβλημα στη Γαλλία και είναι η αδυναμία προπόνησης στο στάδιο Pierre Mauroy.

«Θα είναι δύσκολο για εμάς να προπονηθούμε με αποδεκτό τρόπο στη Λιλ. Ανησυχούμε πολύ για την κατάσταση της προπόνησης την ημέρα της άφιξής μας (Πέμπτη) και την επόμενη μέρα (Παρασκευή)», δήλωσε ο Σέρχιο Σκαριόλο, προπονητής της εθνικής Ισπανίας, μετά το φιλικό με το Πουέρτο Ρίκο.

«Αυτό μας αναγκάζει, ενδεχομένως, να φύγουμε από τη Γαλλία για προπόνηση . Φαίνεται παράλογο, αλλά είναι πραγματικότητα αυτή τη στιγμή. «Αυτό είναι το σενάριο», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των φούριας ρόχας.

Η Ισπανία ανακοίνωσε εκ των προτέρων ότι θα φτάσει στην έδρα του μπάσκετ την Πέμπτη 25, δύο ημέρες πριν την έναρξη των Αγώνων. Ωστόσο, το γήπεδο της Λιλ άνοιξε για αυτούς μόνο την Τετάρτη, όταν βρίσκονται ακόμη σε εθνικό έδαφος. Η Ισπανική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (FEB) εξετάζει ένα ταξίδι στο Βέλγιο για να προπονηθούν.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τη δυνατότητα να προπονηθούμε σωστά τις δύο μέρες πριν τον αγώνα με την Αυστραλία (Σάββατο) . Ελπίζω να υπάρχει περιθώριο να διορθωθούν όλα αυτά, αλλά αυτή τη στιγμή είμαστε πολύ ανήσυχοι.», συνέχισε ο Ιταλός τεχνικός.

Η Ισπανία βρίσκεται στον όμιλο Α, στο λεγόμενο γκρουπ του θανάτου με την Αυστραλία, την Ελλάδα και τον Καναδά. Οι δύο πρώτοι από κάθε έναν από τους τρεις ομίλους και οι δύο καλύτεροι τρίτοι προκρίνονται στα προημιτελικά.