Η Εθνική προσπάθησε πολύ πριν από λίγο κόντρα στον Καναδά, δεν μπόρεσε, όμως, να κόψει το νήμα απέναντι στην ομάδα με τους πολλούς και καλούς NBAers. Η επίσημη αγαπημένη μπήκε με το αριστερό στους Ολυμπιακούς αγώνες καθώς ηττήθηκε με 86-79 και αυτό που κρατάει ενόψει της επίσης δύσκολης συνέχειας είναι η πολύ καλή προσπάθεια, που έκανε, και το μαχητικό πνεύμα που είχε.

Εδώ, που τα λέμε, πάντως, είναι από εκείνες τις ήττες που χαρακτηρίζονται εντός προγράμματος. Ο Καναδάς έχει πιο ποιοτικό ρόστερ από μας και η νίκη του σε βάρος μας κρίνεται λογική. Αν κερδίζαμε, βέβαια, θα είχαμε κάνει ένα τρομερό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του τουρνουά, μάχη, η οποία θα συνεχιστεί.

Φαίνεται πως ο αγώνας της Τρίτης με την Ισπανία είναι δίχως αύριο μετά μάλιστα την ήττα των «ταυρομάχων» από τους Αυστραλούς.

Η Εθνική έφτασε πολύ κοντά στη νίκη απέναντι στους Καναδούς. Οι τελευταίοι προηγήθηκαν στην τελική ευθεία του παιχνιδιού με 80-68, αλλά τα παλικάρια μας δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα. Και παρότι είχε αποβληθεί με φάουλ ο Καλάθης, η επίσημη αγαπημένη μπόρεσε και πλησίασε στους δύο πόντους. Στο 80-78. Σε εκείνο το σημείο, όμως, ο παικταράς του ΝΒΑ, Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ έβαλε το μεγάλο καλάθι, που έκρινε το παιχνίδι.

Εκανε το 82-78 και ουσιαστικά τελείωσε τα πάντα.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν εκπληκτικός με 34 πόντους, ο Κώστας Παπανικολάου έκανε ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια με την Εθνική με 17 πόντους, αλλά η ομάδα μας πληγώθηκε από το κακό της ποσοστό στο τρίποντο (28%) καθώς και από το γεγονός ότι δεν πήρε βοήθεια από τα γκαρντ της. Λίγο να βοηθούσαν περισσότερο ο Καλάθης και κυρίως ο Ουόκαπ, ίσως και να είχε έρθει η χρυσή νίκη.

Τίποτα, όμως, δεν τελείωσε, η προσπάθεια συνεχίζεται και αυτή η Εθνική δείχνει ότι μπορεί κατ’ αρχάς να προκριθεί στην οκτάδα της μεγάλής αυτής διοργάνωσης. Και αν τα καταφέρει, μετά πολλά μπορούν να γίνουν.