Η Εθνική έκανε το καθήκον της πριν από λίγες ώρες με την Αυστραλία. Νίκησε και πλέον πολύ δύσκολα δεν θα βρεθεί στην οκτάδα του Ολυμπιακού τουρνουά. Για να μην βρεθεί θα πρέπει να γίνει το θαύμα και η Σερβία να μην κερδίσει το Νότιο Σουδάν. ‘Η να το κερδίσει με 2 ή 1 πόντο. Θαύματα γίνονται στο σύγχρονο μπάσκετ, αλλά όχι τόσο συχνά.

Για ένα σουτ η Εθνική θα είχε περάσει ήδη στην οκτάδα. Αλλά οι διεθνείς μας δεν ευστόχησαν στην τελευταία τους προσπάθεια.

Έπαιξαν, όμως, πάρα πολύ καλά και δίκαια πήραν την πρώτη τους νίκη στην διοργάνωση. Τα κατάφεραν γιατί αυτή τη φορά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε πολλούς συμπαραστάτες. Ο Τολιόπουλος βοήθησε και πάλι, όπως και ο Παπανικολάου με τον Καλάθη. Αλλά ήταν πολύ καταλυτικοί ο Ουόκαπ με τον Μήτογλου. Ο Ουόκαπ έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του, προσφέροντας και στις δύο άκρες του παρκέ. Οι πόντοι του ήταν υπερπολύτιμοι, η άμυνά του έφτασε σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ο Μήτογλου από την άλλη θύμισε τον πολύ καλό Μήτογλου του Παναθηναϊκού. Έβαλε μεγάλα σουτ και έδωσε πράγματα που είχε ανάγκη η επίσημη αγαπημένη.

Προηγηθήκαμε και με 19 πόντους, αλλά στο τέλος δεν ήθελε και πολύ να χάσουμε το παιχνίδι. Ο Τολιόπουλος, όμως, έβαλε μεγάλο τρίποντο και απέτρεψε κάθε κακό ενδεχόμενο.

Ο 28χρονος γκαρντ του Αρη κάνει το τουρνουά της ζωής του και απολαμβάνει απίστευτες στιγμές. Στα χέρια του Γιάννη Καστρίτη στον Άρη πήγε δύο επίπεδα παραπάνω, με τον Σπανούλη στην Εθνική η μετοχή του ανεβαίνει τρομερά.

Όλοι λένε πλέον ότι μπορεί να παίξει σε ομάδα Ευρωλίγκας, αλλά ο ίδιος προτιμάει να παίξει στον Άρη. Να είναι ηγέτης σε μία μεγάλη ομάδα, που, όμως, δεν παίζει στην μεγαλύτερη διοργάνωση.

Ποτέ, όμως, δεν είναι αργά. Πλέον έχει ανέβει επίπεδα και δεν θα αργήσει η μέρα, που θα αγωνιστεί και πάλι αλλά αυτή τη φορά ως πρωταγωνιστής στην Ευρωλίγκα. Είναι κάτι άλλωστε, που αξίζει και το έχει κερδίσει.