Παράλληλα, είπε ότι στην συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, εξασφάλισε επιπλέον 11 εκατομμύρια, ενώ σε επικοινωνία με τον υπουργό κ. Μανιτάκη πρότεινε εφόσον υπάρχουν υπεράριθμοι υπάλληλοι να ισχύει το μέτρο της μετάταξης και να μην υπάρξει καμία απόλυση. .
Την ίδια στιγμή εξω από το υπουργείο βρίσκονται συγκεντρωμένα περίπου 100 μέλη του συλλόγου των υπαλλήλων των Αθλητικών Ομοσπονδιών που διαμαρτύρονται για την «ληστρική επιδρομή που δέχεται σήμερα ο Ελληνικός Αθλητισμός» όπως αναφέρουν στην επιστολή που έχουν επιδώσει στον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο
Αναλυτικά η συνέντευξη του υφυπουργού
«Ο πρωθυπουργός ήταν στο Υπουργείο Πολιτισμού και ξέρει. Του είπα πως έχουν τα πράγματα και πήρα το ‘ΟΚ’ ώστε να μπορέσω να προσθέσω κι άλλα 11 εκατομμύρια περίπου. Δυστυχώς στο παρελθόν έχουν γίνει πολλές αβάντες στους προϋπολογισμούς. Δεν κάνω αβάντα σε κανέναν. Τα προηγούμενα χρόνια μπήκαμε στη μέση της σεζόν και τα μοιράσαμε όπως τα μοιράσαμε. Τώρα θα κοιτάξουμε να πάνε εκεί που πρέπει», τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, που ευχαρίστησε δημόσια τον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας πως «… επενδύει στον αθλητισμό και τον αγαπά».
Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα των προνομίων των αθλητών, τόνισε: «Το λάθος δεν διορθώνεται με λάθος. Εκτός από τον Πάπα όλοι κάνουν λάθη. Κάναμε λάθος το 2008 και τώρα το διορθώνουμε με το νόμο». Όπως έγινε γνωστό θα ισχύει αναδρομικότητα τεσσάρων ετών, συνεπών όσοι κατετάγησαν στις έξι πρώτες θέσεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα και στις τρεις πρώτες σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα από το 2008 και μετά, θα απολαύσουν τα σχετικά προνόμια. «Για τα προνόμια των Ολυμπιονικών το 2008 έλεγα ότι δεν μπορούν να γίνουν γραφιάδες. Η πρόταση η δική μου ήταν όποιος μπαίνει στο δημόσιο να μπαίνει στη ΓΓΑ ή σε εποπτευόμενους φορείς. Τώρα υπάρχει πρόβλημα γιατί δεν εγκρίνει την πρόσληψη η Τρόικα», πρόσθεσε.
Ο Γιάννης Ιωαννίδης προανήγγειλε τη δημιουργία δύο αθλητικών σχολείων, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που θα περιλαμβάνουν τμήματα για άτομα με ειδικές ανάγκες, ενώ υπάρχει πρόβλεψη ώστε τα άπορα παιδιά να μένουν εκεί και να σιτίζονται.
Παράλληλα τόνισε πως γίνεται καταγραφή της ακίνητης περιουσίας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ώστε να δημιουργηθεί ο αθλητικός χάρτης της χώρας. Ανέφερε, παράλληλα, πως έχει βρει χορηγούς και χρηματοδότες ώστε η είσοδος στους αθλητικούς χώρους να είναι δωρεάν.
Ο υφυπουργός ρωτήθηκε και για το ζήτημα της αφαίρεσης της πάλης από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. «Πρέπει όλοι μαζί να πολεμήσουμε. Το είπαμε και στη Βουλή. Είναι ένα ευγενικό άθλημα».
Αναφορικά με τις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, ξεκαθάρισε πως το αθλητικό κέντρο «υπάρχει και θα υπάρχει. Ήταν και θα είναι το σπίτι του αθλητισμού. Πήγα και μίλησα με την Ανώνυμη Εταιρεία και είπαμε όταν θα γίνει το Μητροπολιτικό πάρκο θα μετακομίσουμε εκεί».
Σχετικά με την κάρτα υγείας της ΕΠΟ και το ζήτημα που προέκυψε για τα κόστος, ανέφερε πως πρότεινε να πληρώσει η ίδια η εταιρεία τα λειτουργικά έξοδα και να μην πληρώνει η ΕΠΟ για μία διετία.
Αναφορικά με τη βία στα γήπεδα και τα κρούσματα βίας προς αθλητικούς συντάκτες, τόνισε: «Εγώ δεν τα καταλαβαίνω αυτά. Λειτουργούμε με το μυαλό όχι με τα μπράτσα. Αυτά ανήκουν σε άλλες εποχές. Όλοι εμείς θα πρέπει να προσέχουμε και με τις δηλώσεις μας να μην είμαστε εριστικοί για να σταματήσουν αυτές τις συμπεριφορές».
Τέλος, για το θέμα του ντόπινγκ επισήμανε: «Είναι τεράστιος εχθρός το ντόπινγκ και έχουμε υποχρέωση να το κυνηγούμε. Εμείς πρέπει το περιβόητο ΕΚΑΕ να γίνει αθλητικό κέντρο. Με τα προγράμματα του ΕΣΠΑ να το ενδυναμώσουμε. Και θα τηρήσουμε τους κανόνες ώστε να είναι ερευνητές όσοι δουλεύουν εκεί. Να κάνουμε ότι μπορούμε για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο».