Χιλιάδες άτομα τον είδαν ενάντια στον αντίστοιχο μεγάλο Τρομάρα ή τον σπουδαίο Πεφάνη σε μια εξαιρετικά μικρή αλλά εντυπωσιακή ακμή του «κάτς» στην Ελλάδα. Αυτός ήταν το κορυφαίο όνομα, αυτός που δεν έχασε ποτέ παρά μόνο όταν φορούσε την μάσκα του θρυλικού «Τίγρη», όπως έγραφε και ο ειδικός Πέτρος Πολυχρονίδης σε άρθρο του.
Μόνο ο Tyson του ξέφυγε…
Souglakos_Tromaras
Όμως η προσωπικότητα του ήταν πολύ Large για να μείνει μόνο στο κατς. Από το 1963 ως απλός κομπάρσος, μέχρι τις θρυλικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου στο τέλος της δεκαετίας του ’60 και τις βιντεοκασέτες του ’80, έγινε μια από τις πιο καλτ μορφές του ελληνικού κινηματογράφου.
Υπήρξε ο βασικός εμψυχωτής του Φεστιβάλ Cult Ελληνικού Κινηματογράφου στον συναυλιακός χώρο Gagarin 205. «Η μοναδική φορά που στενοχώρησε άνθρωπο, είναι τώρα με τον θάνατό του», δήλωσε ο σκηνοθέτης Νίκος Τριανταφυλλίδης για την απώλεια του 57χρονου παλαιστή-ηθοποιού Απόστολου Σουγκλάκου που επί τρεις δεκαετίες στάθηκε από τις αγαπημένες και καλτ μορφές του ελληνικού θεάματος. «Ήταν ένα αυτοδημιούργητο λαϊκό παιδί με χρυσή καρδιά που ποτέ δεν ξεστόμισε κακία για κανέναν και είχε μεγάλο πάθος για την πάλη και τον κινηματογράφο», ανέφερε ο Νίκος Τριανταφυλλίδης για τον Σουγκλάκο, που είχε εμφανιστεί σε δύο ταινίες του («Ράδιο Μόσχα», «Μαύρο γάλα») και ετοιμαζόταν να παίξει στην τρίτη που ετοιμάζει ο σκηνοθέτης με τίτλο «Αισθηματίες» (όπου θα ερμήνευε έναν από τους… αισθηματίες του τίτλου)! Ως γνωστόν ο Απόστολος Σουγκλάκος ήταν ηγετική μορφή του «Καλτ φεστιβάλ» που οργανώνει επί τέσσερα χρόνια ο Νίκος Τριανταφυλλίδης. Τελευταία κινηματογραφική εμφάνισή του ήταν στην ψηφιακή ταινία «Η επιστροφή των καθαρμάτων» του Φωκίωνα Μπόγρη.
Τον Αύγουστο του 2006 υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο στη Ρόδο, όπου βρισκόταν για επαγγελματικούς λόγους και το διάστημα αυτό ήταν σε κώμα στο νοσοκομείο. Πέθανε έπειτα από δύο εβδομάδες, στις 5 Σεπτεμβρίου του 2006, σε ηλικία 56 ετών. Κηδεύτηκε στο Γ΄Νεκροταφείο και είχε 3 παιδιά.
ΠΗΓΗ: fightsports.gr