Ή μήπως το έμαθε ο Αλέξιος Τσίπρας, που έκανε σχετική αναφορά στο τουίτερ; Ή μήπως ξέρουνε από σκοποβολή κι από τα λοιπά ολυμπιακά αθλήματα οι αποκαλούμενοι αθλητικοί συντάκτες; Από μπιστόλι ξέρουνε μόνο όσοι δημοσιογράφοι φάγανε την μπιστολιά από «Αθλητική Ηχώ», «Φίλαθλο» και «Σπορτ τάιμ».

Που κλείσανε και δεν πληρώσανε κανέναν. Οπως και τις μπιστολιές που έχουνε ρίξει Αρης, ΑΕΚ, ΟΦΗ κ.λπ., που φουντάρανε οικειοθελώς στη Γ' Εθνική και ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος. Τσίπρας, λοιπόν, Κυριάκος και Φώφη δείξανε αντανακλαστικά. Ξηγηθήκανε δέκα λέξεις στο τουίτερ (τα «συγχαρητήρια» δηλαδή κι άλλες εννιά) για το χάλκινο της Κορακάκη και μπήκανε στο κάδρο. Σε αντίθεση, δηλαδή, με τα γραφεία του Καμμένου και του Θεοδωράκη, που λόγω Σαββατοκύριακου ξύνανε πατσές και δεν πήρανε χαμπάρι ότι κάτι τρέχει εκεί κάτω στο Ρίο.

Ενώ το γραφείο του Προκόπη, του Προέδρου της Δημοκρατίας, ξύπνησε με μια μέρα καθυστέρηση και η σχετική δήλωση έγινε τη Δευτέρα. Ποιος ήξερε μέχρι χθες ότι υπάρχει αθλήτρια Αννα Κορακάκη; Ετσι πάει. Οπως ο Χριστόφορος Κολόμβος ανακάλυψε κατά λάθος την Αμερική, έτσι κάποιοι ανακάλυψαν από σπόντα την Κορακάκη. Η μήπως την ήξερε ο επί του Αθλητισμού Χαράλαμπος Σταύρος Κοντονής, που έτρεξε να φωτογραφηθεί μαζί της και να καμαρώνει σαν γύφτικο σκεπάρνι; Σχεδόν σαράντα χρόνια αθλητικός συντάκτης η ταπεινότητά μου, κι από σκοποβολή ξέρω την τύφλα μου:

Τον Διονύση Λιβέρη, που δουλεύαμε στον «Ελεύθερο Τύπο», τον πατέρα του, την Αγη Κασούμη και βεβαίως τον Δευκαλίωνα Ρεδιάδη. Που είχε πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 1908. Επειδή έχω την τιμή να είμαι φίλος του εγγονού του, Δευκαλίωνα Ρεδιάδη (υιού του Γεωργίου Ρεδιάδη, τέως προέδρου του ΣΕΓΑΣ). Ετσι πάει. Για τους Τραχανοπλαγιάδες τους Ελληνες, είτε πρόκειται για πολιτικούς, είτε για δημοσιογράφους, είτε για απλούς πολίτες, αθλητισμός σημαίνει μετάλλια. Εμφανίζεται στα καλά καθούμενα ένας Κακλαμανάκης; Ανακαλύπτουν οι Ελληνες ότι στην Ιστιοπλοΐα υπάρχει κλάση Μιστράλ.

Ερχεται από την Αλβανία ο Πύρρος Δήμας κι ανακαλύπτουν ότι υπάρχει Αρση Βαρών. Μέσω του Ιωάννη Μελισσανίδη μάθανε τη Γυμναστική και μέσω της Σφυρή και της Καραντάσιου το Μπιτς Βόλεϊ. Πόσοι Ελληνες δημοσιογράφοι ξέρουνε τους κανονισμούς στη Σκοποβολή; Ούτε ένας στους χίλιους. Δεν είχανε όμως κανένα πρόβλημα να γράψουν «χάλκινο μετάλλιο στη σκοποβολή η Αννα Κορακακη, με εκπληκτική εμφάνιση». Τι πάει να πει «εκπληκτική εμφάνιση»; Βαθμοί μετράνε στη σκοποβολή. Με την Κινέζα που ήρθε πρώτη να φτάνει τους 199.4 (προφανώς στους διακόσιους), τη Ρωσίδα που ήρθε δεύτερη τους 197.4 και την Κορακάκη, καθαρά τρίτη με 177.7 βαθμούς.

Από πού προκύπτει λοιπόν η «εκπληκτική εμφάνιση»; Ούτε ποδόσφαιρο είναι η σκοποβολή, να μπαίνει γκολ με σουτ έξω από την περιοχή, ούτε μπάσκετμπολ, να σουτάρει για τρίποντο ο Διαμαντίδης και να φωνάζει ο Σκουντής «βάλ' το, αγόρι μου». Εκεί όμως που σου έρχεται αναγούλα κι είσαι έτοιμος να ξεράσεις είναι όταν διαβάζεις το δελτίο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Το οποίο μάλιστα αναδημοσιεύθηκε ατόφιο στην επίσημη ιστοσελίδα της Αριστεράς και της Προόδου: «Αμέσως μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στη σκοποβολή από την Αννα Κορακάκη, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ.Σταύρος Κοντονής, που ήταν από νωρίς σήμερα στο πλευρό της Ελληνίδας αθλήτριας, παρακολουθώντας την προσπάθειά της από τους προκριματικούς μέχρι και τη μεγάλη της επιτυχία, έδωσε τα συγχαρητήριά του». Ντροπή!

Τι πάει να πει ότι ο εν λόγω Κοντονής «ήταν από νωρίς σήμερα στο πλευρό της Ελληνίδας αθλήτριας»; Οτι όταν σημάδευε με το πιστόλι η Κορακάκη κράταγε τα μπόσικα; Οτι την εμψύχωσε; Οτι της είπε «πάμε γερά;» Οτι μόλις είδε αυτό το απαράμιλλο υπουργικό μούσι, το χέρι της Κορακάκη σταμάτησε να τρέμει, έπιασε τα 177.7 στα διακόσια που λέγαμε κι ήρθε τρίτη; Οτι αφού ήταν στο πλευρό της από τα προκριματικά, έχει μερίδιο στο μετάλλιο; Κι εν πάση περιπτώσει, δίπλα σε ποιο πλευρό της Κορακάκη στάθηκε ο δαιμόνιος Ζακυνθινός; Στο δεξί ή στο αριστερό;

εφημερίδα "Goal"