Facebook Pixel Sportdog.gr | Γελάει ο κόσμος! Οι πιο απίθανες δικαιολογίες διάσημων αθλητών μπροστά στις κάμερες (ΦΩΤΟ)
| 2017-10-15 09:00:00

Γελάει ο κόσμος! Οι πιο απίθανες δικαιολογίες διάσημων αθλητών μπροστά στις κάμερες (ΦΩΤΟ)

του Δημήτρη Χατζή
Γελάει ο κόσμος! Οι πιο απίθανες δικαιολογίες διάσημων αθλητών μπροστά στις κάμερες (ΦΩΤΟ)

Το πιο... γελοίο αφιέρωμα όλων των εποχών με αφορμή τις τρελές ατάκες του Γκόρντον Στράχαν - Ποιος μας άφησε άφωνους από την Ελλάδα;


Οι δηλώσεις κατά καιρούς διάφορων ανθρώπων του ποδοσφαίρου και γενικά του αθλητισμού μας έχουν κάνει να απορήσουμε με αυτά που διαβάσαμε/ακούσαμε και ο Γκόρντον Στράχαν μας έδωσε την αφορμή για το πιο «γελοίο» αφιέρωμα!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:

Ο -πρώην πλέον- τεχνικός της Εθνικής Σκωτίας, Γκόρντον Στράχαν, για να δικαιολογήσει τον αποκλεισμό των Βρετανών από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας έριξε το φταίξιμο στη... γενετική! «Γενετικά, έχουμε μείνει πίσω. Στα προκριματικά ήμασταν η δεύτερη πιο κοντή ομάδα, μετά την Ισπανία (...) Πρέπει να δουλέψουμε το θέμα, να βάλουμε ψηλές γυναίκες κι άνδρες μαζί για να δούμε τι θα γίνει. Έχουμε πρόβλημα, γιατί είμαστε κοντοί και πρέπει να παλεύουμε σκληρά σε κάθε διεκδίκηση και να πηδάμε πιο ψηλά από τους άλλους!».

Αφού συνέλθετε από τα γέλια... διαβάστε κι άλλες εξωφρενικές δηλώσεις-γελοίες δικαιολογίες που έχουν ειπωθεί ποτέ!

1) Για όλα φταίει το air-condition!

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάντμιντον του 2013 το τότε Νο1 του κόσμου, Λι Τσονγκ-Γουέι, έχασε στον τελικό από τον Κινέζο Λιν Νταν επειδή υπέφερε κράμπες! Τι έφταιξε; Ο προπονητής του πάντως είπε ευθύνεται για τις κράμπες ο κλιματισμός που έκλεισε στο γήπεδο!

2) Κάσπερ, το μικρό φαντασματάκι!

O γνωστός μας από το πέρασμα του από τον Άρη στα τέλη των 90s`, Kουκίν Φλόρες, το 2009 βρέθηκε σε... κακό χάλι στον δρόμο, γυμνός και μες στα αίματα και ο αθεόφοβος είπε πως τον κυνηγούσε ένα φάντασμα! Αργότερα, πάντως ξεφούρνισε την αλήθεια: «Το έβγαλα από το μυαλό μου (σ.σ. σώπα καλέ!), γιατί δεν ήθελα να μάθει η γυναίκα μου πως ήμουν με άλλες γυναίκες σε πάρτι»!

3) Να και οι Ολυμπιακοί της Αθήνας...

Η Φινλανδή ακοντίστρια Πάουλα Χουχτανιέμι στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας έδωσε την πιο «κουφή» δικαιολογία για την αποτυχία της! «Με εξέπληξε το μεγάλο στάδιο. Δεν μπορούσα να δώσω την κατεύθυνση που ήθελα στο ακόντιο». Μάλιστα...

4) «Πειράζει που είμαι μεγάλη φίρμα, πειράζει;»

Το γνωστό άσμα του Γιάννη Φλωρινιώτη ταιριάζει γάντι στον Ρόμπι Σάβατζ! Ο παλαίμαχος άσος των 90s` τον Φεβρουάριο του 2015 τράκαρε με την Μπέντλεϊ του πηγαίνοντας με 160 χλμ.! Ο Σάβατζ στο δικαστήριο είπε οτι έτρεχε για να πάει να δει τους δύο του γιους, αλλά ο δικηγόρος του το... τερμάτισε, λέγοντας πως ο πελάτης του «είναι πολύ διάσημος και δεν μπορεί να κυκλοφορεί με τα ΜΜΜ»!

5) Η ζέστη και οι... κάλτσες

Η Ιταλία στο EURO 2004 της Πορτογαλίας πήγε σπίτι της από τον πρώτο γύρο και στους ακριβοπληρωμένους της άσους, μετά το 0-0 με τους Δανούς στο Γκιμαράες τους έφταιγαν όλα! "Ένιωθα λες και πατούσα σε καυτή άμμο", είχε πει ο Τότι, αλλά ο Κρίστιαν Πανούτσι προκάλεσε θυμηδία λέγοντας οτι «ήταν πολύ χοντρές οι κάλτσες»!

6) «Πού πας ρε... γυαλαμπούκα»!

Ας μεταφερθούμε στο μακρινό 1970 και συγκεκριμένα στον τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου ανάμεσα στη Φέγενορντ και την Εστουδιάντες της Αργεντινής. Το Κύπελλο κατέληξε στους Ολλανδούς χάρη στο γκολ του Γιούπ Φαν Ντάελε στη ρεβάνς, όπου πανηγυρίζοντας του έσπασαν τα γυαλιά! «Δεν πρέπει να παίζεις με γυαλιά ποδόσφαιρο. Όχι στη Ν.Αμερική», είπε ο Όσκαρ Μαλμπερνάτ που του έκανε τους φακούς θρύψαλα! Άρχοντας!



7) Πάμε και στα φρέσκα, καθώς πριν από λίγες μέρες η Γκαμπόν έχασε 3-0 από το Μαρόκο και αποκλείστηκε οριστικά από το Μουντιάλ. Ο Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ πάντως ξέρει τι έφταιξε! «Η μισή ομάδα και παραπάνω ήπιαμε κάτι πορτοκαλάδες που μας πείραξαν», είπε και το πίστευε κιόλας...



8) Καταραμένα βατράχια!

Πάμε στο Μουντιάλ του 2006 με τους Ουκρανούς αυτή τη φορά να σκορπάνε γέλιο!
Αν είχατε αναρωτηθεί γιατί η Ουκρανία διασύρθηκε με 4-0 από τους Ισπανούς, ο Βλάντισλαβ Βάστσουκ έχει την απάντηση: «Δεν μπορέσαμε όλη τη νύχτα να κλείσουμε μάτι, γιατί τα βατράχια φώναζαν δυνατά!» είχε πει ο Ουκρανός καθώς στο ξενοδοχείο Seminaris Seehotel του Πότσδαμ όπου διέμενε η αποστολή είχε πολλά από τα συμπαθή αμφίβια!


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Το τι έχει γίνει στη χώρα μας, ή καλύτερα τι έχει ειπωθεί, σε εκδικάσεις ποδοσφαιρικών υποθέσεων είναι υλικό για άλλο αφιέρωμα! Όμως υπάρχει μια δικαιολογία που μας έχει μείνει αξέχαστη!

Ο Περουβιανός Πέρσι Ολιβάρες το 1999 κατάφερε να μπει στην καρδιά των φίλων του Παναθηναϊκού πετυχαίνοντας το 1-0 στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, με τους συμπαίκτες του να τον κρατάνε για να μην βγάλει τη φανέλα και αποβληθεί!

Ένα χρόνο μετά όμως έγινε ο μοιραίος για την ομάδα του, αφού στο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό έκανε πέναλτι με χέρι! Στα αποδυτήρια όταν τον ρώτησαν οι συμπαίκτες του γιατί το έκανε, εκείνος είπε πως σήκωσε το χέρι του ψηλά γιατί τον στράβωναν οι προβολείς!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags