Η πύρινη μανία στην βορειοανατολική Αττική δεν διέκρινε τα θύματά της. Ανάμεσα στους νεκρούς, όπως έχετε ενημερωθεί, βρίσκονται ο πρωταθλητής στην ποδηλασία της ΑΕΚ, Γρηγόρης Φύτρος, μαζί με τα δύο του παιδιά, Εβίτα και Ανδρέα, τα οποία είχαν διακριθεί στο ίδιο άθλημα. Μάλιστα η ιστορία της 14χρονης συγκλόνισε όλον τον κόσμο, αφού το κορίτσι πάνω στην απόγνωσή της πήδηξε από γκρεμό και άφησε την τελευταία της πνοή πάνω στα βράχια.

Έβαλε ο Χάρος σημάδι και ξεκλήρισε όλη την οικογένεια, αφήνοντας πίσω μία μάνα και σύζυγο, η οποία θρηνεί τον χαμό των παιδιών και του ανδρός της. Όπως είναι φυσικό, συγγενείς και φίλοι έχουν συγκλονιστεί από την τραγωδία.

«Είμαστε συνταραγμένοι με την απώλεια των φίλων μας. Δεν ξέρω τι να πω», αναφέρει στο sportdog η Θωμαΐς Κυριακάκη, παλιά έφορος στην ποδηλασία της ΑΕΚ, από την οποία έφυγε την ίδια εποχή με την οικογένεια Φύτρου. Μάλιστα μαζί είχαν πάει στον Κρόνο Νίκαιας.

Η Ελλάδα έχασε πρωταθλητές

«Μιλάμε για μία πολύ αξιόλογη οικογένεια. Είχαμε φιλική σχέση και στενές επαφές», συμπληρώνει και εξηγεί, γιατί η Ελλάδα έχασε δύο ταλέντα με φοβερές περγαμηνές.

«Αθλητικά η χώρα έχασε και από τα δύο παιδιά. Η Εβίτα ήταν πρωταθλήτρια και είχε πολύ καλές προοπτικές για μεγάλες μελλοντικές επιτυχίες. Και ο μικρότερος Ανδρέας έτρεχε σε εξίσου υψηλό επίπεδο. Ο πατέρας τους ήταν παλιός πρωταθλητής στην ποδηλασία και εμφύσησε στα βλαστάρια του την αγάπη για το άθλημα», τονίζει.

Η κυρία Κυριακάκη θυμάται τις πρώτες ενέργειές της, όταν πληροφορήθηκε για τη φωτιά που έπιασε στη Ραφήνα και έκαψε στο διάβα της τους πρόποδες της Πεντέλης. «Πήρα κατευθείαν τον Γρηγόρη τηλέφωνο και είδα ότι είχε κλειστό το κινητό. Μίλησα κάποια στιγμή με τη σύζυγό του, Βαρβάρα και μετά συνεχίστηκε η επικοινωνία με sms, γιατί ήταν σε δύσκολη θέση η γυναίκα. Είχε χάσει όλη της τη ζωή... Προσπαθούσα να την ενημερώνω για τις έρευνες, ό,τι έβλεπα από την τηλεόραση. Κάποια στιγμή χαθήκαμε το βράδυ και έμαθα τα νέα, την επόμενη μέρα το πρωί. Αν χρειαστεί κάτι, έχει πάντα το ελεύθερο να επικοινωνήσει μαζί μου. Ξέρω ότι της συμπαραστέκεται πολύς κόσμος. Την αγαπούμε όλοι. Είναι δύσκολες οι ώρες που περνά», αναφέρει.

Το τελευταίο SMS

Το τραγικό τέλος της μικρής Εβίτας δεν μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη την κυρία Κυριακάκη. Βλέπετε η κόρη της, Ελευθερία έκανε πολύ παρέα με το κορίτσι που πήδηξε στο κενό για να γλιτώσει από τις φλόγες. «Ήταν κίνηση ενστίκτου, απελπισίας; Δεν ξέρω. Κανείς δεν μπορεί να αναλογιστεί τι μπορούσε να ένιωσε εκείνο το παιδί εκείνη την ώρα», αναφέρει και αποκαλύπτει το μήνυμα που έστειλε η κόρη της στην κολλητή της εκείνο το βράδυ.

«Έστειλε sms στην Εβίτα, εκείνο το βράδυ, χωρίς να ξέρουμε τι είχε συμβεί. Ήταν πολύ φίλες με την κόρη μου. Έκαναν παρέα πολύ, αφού ήταν συναθλητριες τον Κρόνο. Ήταν πολύ κοντά στις προπονήσεις και στους αγώνες. Της έγραφε “που είσαι Εβίτα; Επικοινώνησε με τη μαμά σου. Σε ψάχνει”. Αυτό ήταν το τελευταίο μήνυμα που της έστειλε», διηγείται με πόνο ψυχής.

Η μικρή Ελευθερία είναι απαρηγόρητη. Τέτοια γεγονότα είναι σκληρά για τα παιδιά. Δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν την απώλεια ενός φιλικού τους προσώπου. Εδώ οι ενήλικες χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους, κανείς δεν περιμένει ψυχραιμότερες αντιδράσεις από παιδιά. «Στενοχωρήθηκε αφάνταστα. Ήταν πολλά χρόνια μαζί στην ποδηλασία», εξηγεί η μητέρα της.

«Μακάρι όλο αυτό που ζούμε να μην είναι αλήθεια, οι ταυτοποιήσεις να μην ισχύουν και τα παιδιά με τον πατέρα να είναι ζωντανοί», καταλήγει η Θωμαΐς Κυριακάκη.