Την επιστροφή του στο χώρο των esports, μετά από μία χρονιά πλήρους απουσίας, ανακοίνωσε ο Παναθηναϊκός. Παρότι οι «πράσινοι» δημιούργησαν την πρώτη ομάδα η esport στη χώρα μας που να συνδέεται με κάποιο αθλητικό σωματείο το τμήμα έπαψε τη λειτουργία του το Δεκέμβριο του 2018. Αυτό σίγουρα δεν έγινε για αγωνιστικούς λόγους, καθώς η ομάδα esports του Παναθηναϊκού κατάφερα σε πολύ σύντομο χρόνο να φτάσουν πολύ ψηλά στα παιχνίδια και στις διοργανώσεις στις οποίες έλαβε μέρος. Μάλιστα όλα αυτά οργανώθηκαν με επαγγελματικό και αποτελεσματικό τρόπο πολύ γρήγορα, μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Δήλωση συμμετοχής στο VGL

Έναν χρόνο μετά ο Παναθηναϊκός επιστρέφει με τη συμμετοχή του στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της VGL βάζοντας ουσιαστικά ένα νέο στοίχημα με τον εαυτό του και με τον ολοένα και πιο δημοφιλή χώρο των esports. Στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα μεταξύ άλλων θα συμμετάσχουν και άλλα μεγάλα ονόματα του χώρου που ανήκουν σε γνωστούς συλλόγους, όπως είναι η ΑΕΚ και ο Άρης Θεσσαλονίκης, η Ομόνοια, ο ΑΠΟΕΛ και ο Απόλλων Λεμεσού. Το πρωτάθλημα VGL Είναι το ουσιαστικά ένα πρωτάθλημα αθλητικών παιχνιδιών, όπως είναι το FIFA το NBA 2K, F1 κλπ.

Βέβαια οι προαναφερθείσες ομάδες συμμετέχουν κυρίως στο ποδόσφαιρο, δηλαδή στο FIFA, όπου υπάρχουν διαφορετικές αναμετρήσεις ανάλογα με τον αριθμό των παικτών, φτάνοντας έως και το 11 vs 11! Με άλλα λόγια, ο κάθε παίκτης χειρίζεται ουσιαστικά έναν και μόνο παίκτη της ομάδας του, κάνοντας το συγκεκριμένο παιχνίδι πιο τεχνικό και ενδιαφέρον.

Ολική ή μερική επαναφορά;

Η άνοδος τόσο της συμμετοχής παικτών, όσο και της παρακολούθησης αγώνων και διοργανώσεων αυξάνετε μέρα με την ημέρα. Φαίνεται Μάλιστα πως και στην Κύπρο, όπως συμβαίνει άλλωστε και στην Ελλάδα, οι κορυφαίοι αθλητικοί σύλλογοι ρίχνουν πλέον το βάρος τους και στον χώρο των esports.

Η ανακοίνωση της επιστροφής του Παναθηναϊκού στον χώρο των esports αποτέλεσε μάλλον έκπληξη, καθώς για έναν ολόκληρο χρόνο δεν υπήρχε πληροφόρηση ή κάποια είδηση που έστω να προετοίμαζε την επιστροφή. Αυτό που μένει να διαπιστωθεί τώρα πλέον είναι εάν η ομάδα θα επιστρέψει στα προηγούμενα και σε νέα παιχνίδια ή αν θα ασχοληθεί αποκλειστικά πλέον με το FIFA (όπως ακριβώς κάνει αυτή τη στιγμή η ομάδα esports της AEK).

Μια επιτυχημένη συνεργασία απέδωσε καρπούς

Η ομάδα esports του Παναθηναϊκού δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την εταιρία CowboyTV, η οποία είχε ήδη ασχοληθεί με τα esports και το gaming στη χώρα μας εδώ και χρόνια. Μέσα σε λίγο καιρό δημιουργήθηκαν πάνω σε αυτές τις βάσεις οι πρώτες ομάδες του συλλόγου στο League of Legends, στο Hearthstone, στο PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG), στο Fortnite και στο FIFA.

Οι επιτυχίες ήρθαν γρήγορα και αφορούσαν κυρίως το League of Legends, στο οποίο είχε δώσει μεγαλύτερη έμφαση ο σύλλογος. Τον Οκτώβριο του 2017 δημιουργήθηκε το «σπίτι» του τμήματος esports στο Μαρούσι, όπου συνολικά πάνω από 20 παίκτες πραγματοποιούσαν τακτικά τις προπονήσεις τους με την αντίστοιχη ομάδα στην οποία συμμετείχαν.

Βέβαια πολλοί παίκτες έπαιζαν και από το σπίτι, είτε για πρακτικούς λόγους, είτε απλά γιατί δεν βρίσκονταν στην Αθήνα. Αυτό άλλωστε είναι και ένα από τα πλεονεκτήματα των esports, παρότι στα μεγάλα τουρνουά οι αγώνες γίνονται πάντα με την φυσική παρουσία των ομάδων και των παικτών.