Τους γνωρίζουν ότι οι επιδόσεις τους και τις επιτυχίες του στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά οι περισσότεροι κρατούν καλά κρυμμένη την προσωπική του ζωή. Ούτως ή άλλως αυτή δεν ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους περισσότερους από εμάς. Πολλές φορές ξεχνάμε πως και οι αθλητές είναι άνθρωποι, με ανάγκες και χόμπι, όπως όλοι μας. Μπορεί ενδεχομένως το πρόγραμμά τους να είναι απαιτητικό και να μην διαθέτουν πολύ ελεύθερο χρόνο, όμως πάντα φροντίζουν να κάνουν τις αγαπημένες τους δραστηριότητες όποτε αυτό είναι εφικτό. Ας δούμε μερικές περιπτώσεις πρώην και νυν μεγάλων αθλητών και τα χόμπι τα οποία πιθανότατα να μη γνωρίζατε πως έχουν.

Κριστιάνο Ρονάλντο

Είναι μάλλον περιττό να αναφέρουμε ποιος είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Tα επιτεύγματά του εδώ και πολλά χρόνια είναι εκπληκτικά στο χώρο του ποδοσφαίρου και αναμφισβήτητα αποτελεί μία από τις κορυφαίες μορφές του. Aυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι πως στον ελεύθερο χρόνο του ο Κριστιάνο ασχολείται με το πόκερ. Παρότι στο παρελθόν είχε κάποιες δημόσιες εμφανίσεις σε μεγάλα τουρνουά, κατά κύριο λόγο προτιμά να παίζει σε κάποιο online casino από το σπίτι του. Ο ίδιος αναφέρει πως παρότι το ποδόσφαιρο είναι ο κόσμος του, το πόκερ αποτελεί το παιχνίδι του. 

Σερένα Γουίλιαμς

Πέρα από μεγάλη αγάπη για το τένις, η Σερένα Γουίλιαμς αγαπάει επίσης πάρα πολύ στις τέχνες. Πραγματοποίησε μαθήματα ζωγραφικής στο Παρίσι καθώς είχε καταλάβει το πόσο δημιουργική είναι και θέλησε αυτό να το εκφράσει με τα πινέλα. Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με τη ζωγραφικής, που της επιτρέπει να ξεκουραστεί από τους έντονους ρυθμούς της ζωής της. Κατά καιρούς έχει δημοσιεύσει στα κοινωνικά δίκτυα κάποια από τα έργα της και δείχνει να έχει ταλέντο, με περιθώρια βέβαια βελτίωσης.

Μάικ Τάισον

Ο διάσημος μποξέρ έχει αφήσει τα ρινγκ πλέον, όμως έχει μείνει στην ιστορία του αθλήματος ως ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών. Η ζωή του ήταν γεμάτη συγκρούσεις, εντός και εκτός των ρινγκ λόγω του ιδιόρρυθμου χαρακτήρα του. Ο περισσότερος κόσμος έχει την εικόνα ενός άγριου ανθρώπου, ωστόσο ο Τάισον έχει ευαισθησίες, τις οποίες εκφράζει μέσω της αγάπης του για τα περιστέρια. Από μικρή ηλικία άρχισε να τα φροντίζει και σήμερα διαθέτει δεκάδες περιστέρια στο σπίτι του, τα οποία όπως λέει γνωρίζει με το όνομα τους.

Ντουέιν Γουέιντ

Ο διάσημος μπασκετμπολίστας είναι γνωστός για τις πολλές επιτυχίες της καριέρας του, ανάμεσα στις οποίες είναι τρία πρωταθλήματα NBA, MVP των τελικών του 2006, πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος το 2009, χρυσό και χάλκινα μετάλλια με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ κλπ. Αυτό που δεν ξέρει ο κόσμος είναι η αγάπη του για τη μόδα. Όχι να ψωνίζει ακριβά ρούχα, αλλά να τα σχεδιάζει. Έχει δημιουργήσει δική του εταιρεία μόδας και σχεδιάζει κάλτσες και γραβάτες.

Τάιγκερ Γουντς

Ο Τάιγκερ Γουντς αποτελεί μύθο στον χώρο του παγκόσμιου γκολφ. Έχει κερδίσει δεκάδες μεγάλα και μικρότερα τουρνουά στη διάρκεια της καριέρας του και μαζί με αυτά εκατομμύρια δολάρια σε έπαθλα. Αποτελεί άλλωστε έναν από τους πιο πλούσιους αθλητές στον κόσμο. Ο Γουντς αγαπάει πάρα πολύ το ψάρεμα με ψαροντούφεκο και δεν χάνει ευκαιρία να πέσει στο νερό. Πριν από λίγα χρόνια αποκάλυψε πως κάποια στιγμή έκανε τον άρρωστο προκειμένου να αποφύγει τη συμμετοχή του σε κάποιο μεγάλο τουρνουά και αντί αυτού άρχισε τις βολές με το ψαροτούφεκο.

Κι άλλοι κορυφαίοι αθλητές σε όλο τον κόσμο διαθέτουν διάφορα χόμπι και ενδιαφέροντα. Το πιεστικό πρόγραμμα δεν τους επιτρέπει συνήθως να τα απολαύσουμε όσο θα ήθελαν. Ωστόσο, όταν αποσύρονται από τους αγωνιστικούς χώρους, επειδή ολοκληρώνουν την καριέρα του σε μικρή σχετικά ηλικία, έχουν πάρα πολλά πλέον χρόνια για να απολαύσουν αγαπημένες τους