Facebook Pixel Sportdog.gr | Ξεκάθαρος ο πρόεδρος της επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων - Αναβολή και το 2021;
| 2020-04-23 11:41:00

Ξεκάθαρος ο πρόεδρος της επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων - Αναβολή και το 2021;

Sportdog Team
Ξεκάθαρος ο πρόεδρος της επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων - Αναβολή και το 2021;

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων, Γιοσίρο Μόρι ξεκαθάρισε πως δεν γίνεται να αναβληθεί εκ νέου η διοργάνωση.

Η πανδημία του κορωνοϊού οδήγησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 να αναβληθούν για την επόμενη χρονιά και πλέον τίθεται θέμα και για το 2021.

Όμως ο Μόρι σε συνέντευξη ανέφερε πως: «Σκεφτόμαστε τόσο τους αθλητές όσο και τα οργανωτικά προβλήματα, είναι τεχνικά δύσκολο να αναβάλουμε για δύο χρόνια».

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής διευκρίνισε ότι το ζήτημα της διετούς αναβολής είχε υποβληθεί αρχικά στον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Σινζο Άμπε , αλλά ο τελευταίος «αποφάσισε ότι ο δρόμος προς τα εμπρός ήταν μια μονοετής αναβολή» .

Ωστόσο ένας Ιάπωνας εμπειρογνώμονας, επικριτικός για τον τρόπο με τον οποίο η χώρα διαχειρίζεται την πανδημία, είπε ότι ήταν «απαισιόδοξος» για τη διοργάνωση των Αγώνων το 2021.

«Ειλικρινά, δεν νομίζω ότι είναι πιθανό ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες να γίνουν το επόμενο έτος», δήλωσε τη Δευτέρα ο Κεντάρο Ιβάτα , καθηγητής στο τμήμα μολυσματικών ασθενειών στο Πανεπιστήμιο Κόμπε, σε μια διαδικτυακή συνέντευξη τύπου.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags