Facebook Pixel Κορωνοϊός – Τόκιο 2021: Ο Μπλέικ αρνείται να εμβολιαστεί κι ας του στοιχίσει τη συμμετοχή στην Ολυμπιάδα του Τόκιο
| 2021-03-02 17:31:00

Γνωστός Ολυμπιονίκης προτιμά να μην πάει στο Τόκιο παρά να εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Γνωστός Ολυμπιονίκης προτιμά να μην πάει στο Τόκιο παρά να εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό! (ΒΙΝΤΕΟ)

Κορωνοϊός – Τόκιο 2021: Ο Γιόαν Μπλέικ, τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης, έκανε δηλώσεις τονίζοντας ότι προτιμά να χάσει την επερχόμενη Ολυμπιάδα από το να κάνει το εμβόλιο για τον Covid -19. Σε συνέντευξη που έδωσε στο Jamaica Gleaner, ο σπρίντερ από τη Τζαμάικα υπεραμύνθηκε της παλαιότερης δήλωσης του πάνω στο θέμα, αναφέροντας μάλιστα ότι έχει και συγκεκριμένους λόγους που λέει όλα αυτά:

"Το μυαλό μου παραμένει ισχυρό, δεν θέλω να εμβολιαστώ. Θα προτιμούσα να χάσω τους Ολυμπιακούς Αγώνες παρά να  εμβολιαστώ. Είμαι χαρούμενος. Δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία τώρα, έχω τους λόγους μου".

Ο ίδιος άνοιξε πρόσφατα ένα κέντρο υγείας και ευεξίας λέγοντας στην ίδια συνέντευξη ότι θέλει να αγωνιστεί και σε διεθνή μίτινγκ από τον Μαϊο και μετά, με στόχο να βρεθεί το καλοκαίρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Μπλέικ έχει κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο τα 100μ. και 200μ. των ανδρών στο Λονδίνο το 2012 πίσω από τον συμπατριώτη του Γιουσέιν Μπολτ, ενώ το δίδυμο αποτελούσε μέρος της ομάδας σκυταλοδρομίας 4×100μ., που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με τη Τζαμάικα σε ίδιους Αγώνες και στο Ρίο το 2016. Σε αντίθεση με τον συναθλητή του ο Ασάφα Πάουελ, είπε στο ίδιο μέσο ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να κανει το εμβόλιο, τονιζοντας ότι αν δεν το κάνει μάλλον θα σταματήσει από το στίβο.

Η κυβέρνηση της Τζαμάικα στοχεύει να δώσει τα πρώτα εμβόλια  σε νοσηλευτικό προσωπικό και ηλικιωμένους, ενώ περιμένει να λάβει την πρώτη δόση των 50.000 εμβολίων της Οξφόρδης-AstraZeneca αυτή την εβδομάδα, με τις συνολικά 500.000 δωρεές να προέρχονται από την κυβέρνηση της Ινδίας.

Σύμφωνα με τους κανόνες και τα σχέδια για για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι, ο εμβολιασμός δεν θα είναι υποχρεωτικός στους αθλητές, για να αγωνιστούν. Από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή τόνισαν ότι δεν θα υπάρξει πορτεριαότητα σε αθλητές εις βάρος ευπαθών ομάδων, αλλά θέλουν οι συμμετέχοντες να εμβολιαστούν ως ένδειξη σεβασμού στη χώρα που θα διοργανώσει τους Αγώνες.

Πολλές είναι οι χώρες που βέβαια που επιβεβαίωσαν ότι οι αθλητές τους θα εμβολιαστούν, μιας και ο κορωνοϊός καιροφυλακτεί, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2021, όπως οι Λιθουανία, Ουγγαρία, Σερβία, Ισραήλ και Σιγκαπούρη.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags