Facebook Pixel Ολυμπιακοί Αγώνες: Έσκασε τώρα! Αυτή είναι η πρώτη χώρα που δεν θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω κορωνοϊού
| 2021-04-06 16:50:00

Έσκασε τώρα! Αυτή είναι η πρώτη χώρα που δεν θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω κορωνοϊού

Sportdog Team
Έσκασε τώρα! Αυτή είναι η πρώτη χώρα που δεν θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω κορωνοϊού

Η Ολυμπιάδα του Τόκυο είναι προγραμματισμένοι για το καλοκαίρι, μετά την αναβολή λόγω της πανδημίας από το 2020, όμως τα προβλήματα είναι πολλά με τους ανθρώπους όλων των χωρών να ανησυχούν για τον τρόπο διεξαγωγής τους. Η Ιαπωνία συνεχίζει να μαστίζεται από τον COVID-19, κάτι που κάνει κάποιους να αναθεωρούν τη απόφασή τους να βρεθούν στο Τόκυο

Ολυμπιακοί Αγώνες - Βόρεια Κορέα: Η ασιατική χώρα έγινε η πρώτη που δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να βρεθεί στο Τόκυο το καλοκαίρι του 2021. Ο λόγος; Η πανδημία του κορωνοϊού που μαστίζει ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και την Ιαπωνία. Η απόφαση έγινε γνωστή από τον ιστότοπο του Υπουργείου Αθλητισμού της χώρας και η απόφαση πάρθηκε στη συνάντηση που έγινε στις 25 Μαρτίου.

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ιαπωνίας δήλωσε την Τρίτη (6/4) ότι ακόμα δεν έχει λάβει επίσημη ανακοίνωση για τη μη συμμετοχή των Ασιατών στην Ολυμπιάδα, ενώ ο γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου τονίζει σε δηλώσεις του ότι θέλει να ελπίζει πως δεν θα υπάρξουν ακυρώσεις συμμετοχών λόγω του κορωνοϊού. Η Νότιος Κορέα, μέσω του Υπουργείου Ενοποίησης, εξέφρασε τη θλίψη τους για την απόφαση του Βορρά, μιας και όπως τονίζει, η Ολυμπιάδα είναι η ιδανική ευκαιρία για να βελτιωθούν οι σχέσεις των δύο κρατών.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2018, όσο και οι Χιεμερινοί είχαν γίνει με την Βόρεια Κορέα να στέλνει 22 αθλητές μαζί με την Νότια που συνοδεύονταν  από κυβερνητικούς αξιωματούχους, διερμηνείς, δημοσιογράφους και μια 230 μαζορέτες.


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags