Στέφανος Τσιτσιπας: "Πλώρη" για δεύτερο συνεχόμενο κύπελλο βάζει ο Έλληνας τενίστας, που λίγες μέρες μετά τον θρίαμβο του Μόντε Κάρλο, βρίσκεται στα προημιτελικά του Barcelona Open. Τελευταίο... θύμα του ο Αυστραλός Άλεξ Ντε Μινόρ που δεν αποτέλεσε μεγάλο εμπόδιο και τον νίκησε σε μόλις 84 λεπτά με 7-5, 6-3. Επόμενος αντίπαλος για το Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης θα είναι ο Καναδός Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ, που κέρδισε με 6-2,6-3 τον Ντένις Σαπόβάλοφ.

Μπορεί ο Έλληνας τενίστας να μην έφτασε τα στάνταρ προηγούμενων αγώνων, όμως στα κρίσιμα σημεία ήταν εκεί. Ο "Στεφ" έκανε καθοριστικό μπρέικ στο 5-6, πάνω στο σερβίς του Ντε Μινόρ, ενώ φάνηκε το ίδιο ψύχραιμος όταν ο Αυστραλός προηγήθηκε με 0-2 στο δεύτερο σετ, παίρνοντας τρία συνεχόμενα γκέιμ. Το τέλος στα όνειρα του Νο25 ήρθε με νέο μπρέικ κάνοντας το 4-3, για να έχει την μπάλα στα χέρια του για να σερβίρει για τη νίκη.

Αυτό, ο Στέφανος Τσιτσιπάς το έκανε στο τρίτο ματς πόιντ που είχε και πλέον περιμένει τον Αλιασίμ για μια θέση στα ημιτελικά του Barcelona Open.