Αθλητικό Σαν Σήμερα: Το Sportdog παρουσιάζει τα γεγονότα που σημάδεψαν τη μέρα

Διαβάστε τι συνέβη σαν σήμερα 12 Αυγούστου

1975: Η Ελλάδα χάνει από τις ΗΠΑ με 104-56 για το Διηπειρωτικό Κύπελλο δημιουργώντας το χειρότερο της ρεκόρ (-54) στο μπάσκετ.

1984: Ολοκληρώνονται οι 23οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Λος Άντζελες οι οποίοι ξεκίνησαν στις 28/7. Συμμετείχαν 7.055 αθλητές και αθλήτριες από 140 χώρες σε 21 αθλήματα. 2,5 δις θεατών απ όλο τον κόσμο παρακολούθησαν τους αγώνες. Η Σοβιετική Ένωση και άλλες 13 ανατολικές χώρες μποϋκοτάρουν τους αγώνες διαμαρτυρόμενες για τα ανεπαρκή μέτρα ασφαλείας και την παραβίαση του Ολυμπιακού Πνεύματος μετά την έντονη εμπορευματοποίηση της Ολυμπιακής Φλόγας. Για πρώτη φορά διεξάγεται ο Μαραθώνιος Δρόμος στις γυναίκες. 12 συνολικά αθλητές διαπιστώθηκε πως είχαν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών. Η ΓερμανίδαUlrike Meyfarth παίρνει χρυσό στο ύψος με 2.02 και επαναλαμβάνει την επιτυχία που είχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικού το 1972, όταν ήταν 16 χρονών.

2004: Ξεσπά το σκάνδαλο Κεντέρη - Θάνου, μία μέρα πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Οι δύο ολυμπιονίκες αρνούνται να περάσουν από ντόπινγκ κοντρόλ, πέφτουν θύματα τροχαίου ατυχήματος με μοτοσικλέτα, το οποίο χαρακτηρίζεται σκηνοθετημένο, και τίθενται εκτός αγώνων.

2018: Πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους για 4η συνεχόμενη φορά αναδείχθηκε ο Λευτέρης Πετρούνιας, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γλασκώβης, ισοφαρίζοντας το ιστορικό ρεκόρ του Ιταλού Γιούρι Κέκι φτάνοντας στα τέσσερα σερί χρυσά στους κρίκους.

2018: Ο 36χρονος Δημήτρης Τσιάμης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του τριπλούν, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Βερολίνο.