Αθλητικό Σαν Σήμερα: Το Sportdog παρουσιάζει τα γεγονότα που σημάδεψαν τη μέρα

Δείτε τι συνέβη στις 27 Οκτωβρίου

1960: Παρουσία των βασιλέων, ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής εγκαινιάζει στη Θεσσαλονίκη το Καυταντζόγλειο Στάδιο, που θεμελιώθηκε τέσσερα χρόνια νωρίτερα, στις 26 Οκτωβρίου 1956. Την ίδια μέρα εγκαινιάζονται οι εγκαταστάσεις του Αλεξάνδρειου Μέλαθρου και του Ν.Ο. Θεσσαλονίκης.

1968: Ο Πέτρος Γαλακτόπουλος κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στην ελληνορωμαϊκή πάλη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικού.

1974: Πεθαίνει ο Ρούντολφ Ντάσλερ, γερμανός επιχειρηματίας, ιδρυτής της εταιρίας PUMA. (Γεν. 26/3/1898).

1990: 54.569 θεατές παρακολουθούν τον αγώνα Βρετανίας - Αυστραλίας (19-12) στο Wembley, στη μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου σε διεθνή αγώνα ράγκμπι, που παίζεται εκτός Αυστραλίας.

1991: Ο Ζήσης Μπαμπανάσης παίρνει το χάλκινο μετάλλιο, και πρώτο στην ιστορία της ελληνικής ξιφασκίας, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών στη Βιέννη.

2000: Το Eurosport βραβεύει τους Ευρωπαίους χρυσούς Ολυμπιονίκες του Σίδνεϊ στο Sporting Club του Μόντε Κάρλο. Ανάμεσά τους και οι 4 χρυσοί Έλληνες Πύρρος Δήμας, Κάχι Καχιασβίλι, Κώστας Κεντέρης και Μιχάλης Μουρούτσος.

2004: Σε παιχνίδι της Σάο Καετάνο με τη Σάο Πάουλο ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων, Σερζίνιο παθαίνει ανακοπή καρδιάς και σβήνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

2018: Ελικόπτερο που απογειώθηκε από το γήπεδο της Λέστερ πέφτει λίγα δευτερόλεπτα μετά. Σκοτώνονται και οι δύο πιλότοι και οι τρεις επιβαίνοντες. Μεταξύ των θυμάτων ήταν και ο πρόεδρος της Λέστερ ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας Βιτσάι Σριβανταναπραμπά.