Facebook Pixel ΑΕΚ: Ηχηρό "διαζύγιο" στην ΑΕΚ - Ανακοινώθηκε ήδη ο αντικαταστάτης
| 2023-09-22 21:06:00

Ηχηρό "διαζύγιο" στην ΑΕΚ - Ανακοινώθηκε ήδη ο αντικαταστάτης

Sportdog Team
Ηχηρό "διαζύγιο" στην ΑΕΚ - Ανακοινώθηκε ήδη ο αντικαταστάτης

Αποτελεί παρελθόν από τους Κιτρινόμαυρους, που γνωστοποίησαν τη συγκεκριμένη εξέλιξη μέσω επίσημης ανακοίνωσης.

Λίγες μέρες μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στον τελικό του Σούπερ Καπ, το τμήμα Χάντμπολ Ανδρών της ΑΕΚ ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας με τον προπονητή της ομάδας, Αλέξη Αλβανό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΑΕΚ ανακοινώνει την κοινεί συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον Αλέξη Αλβανό.

Ο Αλέξης Αλβανός ανέλαβε τα ηνία της πρώτης ομάδας της ΑΕΚ. Τον Μάιο του 2022 και την περασμένη αγωνιστική περίοδο οδήγησε την “Ένωση” στην κορυφή της Handball Premier, ενώ νωρίτερα θήτευσε με επιτυχία στα τμήματα υποδομής κατακτώντας τίτλους και διακρίσεις με την εφηβική ομάδα.

Θα αποτελεί πάντα ένα λαμπρό κομμάτι της ιστορίας της ΑΕΚ, όχι μόνο σαν παίκτης, αλλά και σαν προπονητής. Η Διοίκηση της ΑΕΚ και ολόκληρη η οικογένεια του “Δικεφάλου” ευχαριστούν τον Αλέξη Αλβανό για την πολύτιμη προσφορά του και παράλληλα του εύχονται καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του.

Αλέξη, εις το επανιδείν».

 

Λίγο αργότερα, οι Κιτρινόμαυροι ανακοίνωσαν επίσημα τη συμφωνία με τον Ντράγκαν Τζούκιτς, ο οποίος είναι ο αντικαταστάτης του Αλβανού στην τεχνική ηγεσία:

«Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ντράγκαν Tζούκιτς. Ο 61χρονος (09/08/1962) πολύπειρος Σέρβος προπονητής αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ανδρικής ομάδας Χάντμπολ του Συλλόγου.

Ο Ντράγκαν Tζούκιτς αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προπονητές στην Ευρώπη, έχοντας κάτσει στον πάγκο κορυφαίων συλλόγων, όπως οι Ερυθρός Αστέρας, Πικ Ζέγκετ (Ουγγαρία), Βαρντάρ (Σκόπια), CSM Βουκουρέστι (Γυν. Ομάδα-Ρουμανία), Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Ταταμπάνια (Ουγγαρία), αλλά και εθνικών ομάδων, όπως της Ελβετίας, των Σκοπίων, του Ισραήλ, του Μαυροβουνίου.

Έχει οδηγήσει τη Βαρντάρ στο νταμπλ και στην 4άδα του EHF CWC, την Πικ Ζέγκετ στους «8» του EHF Cup και στο Πρωτάθλημα, ενώ αναδείχθηκε Κυπελλούχος με Μακάμπι και CSM Βουκουρέστι. Με τη γυναικεία ομάδα του Βουκουρεστίου έφτασε στα Προημιτελικά του Champions League. Οδήγησε την Εθνική Μαυροβουνίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2018.

Έχει βραβευτεί ως ο καλύτερος νεότερος προπονητής της Γιουγκοσλαβίας, προπονητής της χρονιάς στην Ουγγαρία και τη Σερβία, καθώς και προπονητής του αιώνα στο Αλεξάντροβατς της Σερβίας.

Από το 2014 είναι κάτοχος του διπλώματος Pro Licence στην προπονητική από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ, που αποτελεί και την υψηλότερη άδεια για έναν προπονητή, ενώ είναι λέκτορας της EHF. Είναι πτυχιούχος φυσικής αγωγής με master στο coaching.

Ο Ντράγκαν Τζούκιτς δήλωσε στο aek.gr: "Πρώτα από όλα έχω να πω μόνο καλά λόγια και να εκφράσω το σεβασμό μου σε όλα όσα πέτυχε ο Αλέξης Αλβανός τα τελευταία χρόνια, τόσο ως πρώτος προπονητής όσο και ως μέλος του τεχνικού τιμ. Του βγάζω το καπέλο και του εύχομαι καλή τύχη στη συνέχεια της καριέρας του.

Έχει δώσει τόσα πολλά στο ελληνικό χάντμπολ και πραγματικά πιστεύω ότι θα συνεχίσει να προσφέρει σε αυτό. Δεν είναι ώρα για μεγάλα λόγια, η σεζόν μόλις ξεκίνησε. Οι επόμενοι στόχοι είναι μπροστά μας και κάθε παιχνίδι θα είναι ένα τεστ για το ποιοι είμαστε ως ομάδα και από τι υλικό είμαστε φτιαγμένοι.

Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα δουλέψουμε σκληρά για να είμαστε καλύτεροι ως ομάδα και μπορούμε να είμαστε πιο ισχυροί αν βαδίζουμε όλοι προς την ίδια κατεύθυνση: διοίκηση, προπονητικό τιμ, παίκτες, φίλαθλοι. Ξέρω πού έρχομαι και τι υπάρχει μπροστά μας, αλλά πιστεύω ότι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά"».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χτυπούν το κεφάλι τους ΑΕΚ, ΠΑΟ - Κάθε χρόνο τα ίδια λάθη ο Ολυμπιακός - Τη φάση της βραδιάς ο Στάνκοβιτς!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags